Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze Tilburgse buurten wordt heel vaak ingebroken

Door Thijs Dingemans 26 mei 2018

Je wil het echt nooit meemaken, maar het gebeurt ook in Tilburg. Inbrekers hebben ook onze stad ontdekt. In 2017 was het maar liefst 693 keer raak. In welke Tilburgse buurt loop je thuis het meest risico?

Indebuurt verzamelde de inbraakcijfers van de politie en zette ze op de kaart. Waar zou je eens moeten nadenken over een extra slot en waar kun je rustig met de deur open en het licht uit op vakantie gaan? Dit zijn de meest opmerkelijke cijfers.

Meeste inbraken

Een klein advies. Verlaat Oud-Zuid! Althans, als je de man met het breekijzer niet wil tegenkomen. In postcodegebied 5021 is 80 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Een paar kilometer verderop zien we ook een boevenhotspot: in postcodegebied 5042 waren 60 inbraken of pogingen daartoe. Daarna volgen gebied 5011 en 5038.

Minste inbraken?

Waar zit je dan heel veilig? In het gebied rond het industrieterrein bij de Ringbaan-Zuid waren weinig inbraken. Dan moeten we wel even zeggen dat hier relatief weinig mensen wonen. Gaan we het aantal inbraken even relatieveren met het het aantal bewoners dan zit je in de Reeshof heel veilig.

En hoe zit het in jouw buurt?

Hieronder een kaartje met alle cijfers. Durf jij je huis nog uit of ga je snel alles dichttimmeren, het licht 24/7 aan laten en een valse rottweiler in de tuin laten bivakkeren?

En hoe staat het met Tilburg en álle misdaad? Check daarvoor de AD Misdaadmeter.

Zie ook:

hondenbelasting

Hondenbezitters opgelet: de hondenpolitie is onderweg!

Heb je een hond en is-ie nog niet aangemeld bij de gemeente? Tip: doe dat zo snel mogelijk. De kans ...
rotondes

Uitkijken geblazen! Dit zijn de gevaarlijkste rotondes in Tilburg

Ons kikkerlandje krijgt steeds meer rotondes. En ondanks dat ze over het algemeen veiliger zijn dan ...

adv.