Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dieven komen overal: zo vaak wordt ingebroken in een Tilburgse schuur of garage

Door Thijs Dingemans 22 augustus 2019

Elke dag wordt er in Nederland zo’n zeventig keer ingebroken in een schuur, box of garage. Heel vervelend! In Tilburg is dit in de eerste helft van 2019 al 102 keer gebeurd. Dit is minder vaak dan vorig jaar; toen werd in de eerste helft van het jaar 128 keer toegeslagen. 

Dit blijkt uit data van de politie die onze collega’s van Independer in kaart hebben gebracht. Op onderstaande kaart kun je zien hoe het met de inbraken in bijgebouwen is gesteld in Tilburg en in de rest van Nederland.

Ingebroken in jouw schuur

Is er bij jou ingebroken? Allereerst doe je dan natuurlijk aangifte. Maar je gaat waarschijnlijk ook tussen je paperassen op zoek naar je inboedelverzekering, want daarmee ben je in principe gedekt voor diefstal van spullen uit je schuur of garagebox. “Wel is het van belang om bij waardevolle spullen goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag”, zegt Bas Knopperts van Independer. “Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen of duur gereedschap.” Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen. Hieruit blijkt dat 15 van deze verzekeringen een maximaal verzekerd bedrag hanteren voor diefstal uit een bijgebouw. Met bedragen tussen de 250 en 10.000 euro zijn de onderlinge verschillen groot.

Check de inhoud van je schuur én van je verzekering

‘’Mensen die veel van waarde in hun schuur hebben staan, kunnen het best controleren of hun verzekering een maximaal verzekerd bedrag hanteert en of dit toereikend is. Als dit niet het geval is, kunnen zij uitwijken naar een polis die dit maximale bedrag er niet in heeft zitten”, vertelt Knopperts.

Oeps, vergeten op slot te doen….

Bijna elke verzekeraar hanteert de regel dat er alleen dekking is als er zichtbare sporen van inbraak zijn. Zijn die er niet en ben je bijvoorbeeld vergeten je schuur op slot te doen? Dan zal een verzekeraar niet uitbetalen.

En zo zit het met het aantal inbraken in schuren, garages en boxen in Nederland:

Bron: Independer

Lees ook:

kans op inbraak

Zo groot is de kans op een inbraak in jouw wijk

Interpolis heeft een nieuwe inbraakbarometer gelanceerd. Met deze boevenradar kun je aan de hand van...
dieven

Pas op! Zo checken dieven of je op vakantie bent

Het zal je maar gebeuren: je komt terug van een heerlijke vakantie, maar bij thuiskomst is je halve ...
ongewenste post

Vakantie? Zo voorkom je dat inbrekers weten dat je niet thuis bent

Je kent het misschien wel. Je komt terug van een paar heerlijke weken Zuid-Frankrijk en je krijgt de...

adv.