Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgse bruiloft op een eiland in het Gardameer: ‘Onze sprookjesbruiloft!’

Door Rowie van der Vliet 22 juli 2018

“Als ik ooit ga trouwen, dan doe ik dat in Italië”, riep Gabri Luyer. “Daar kon ik op zich wel mee leven”, lacht Anneloes van de Ven-Luyer als ze ons vertelt over haar sprookjesbruiloft op een eiland in het Gardameer.

“Mijn man komt al heel zijn leven in Italië. Van kinds af aan was hij al teveel in de streek rondom het Gardameer. Ik ben zelf vroeger vaker naar Frankrijk of Spanje geweest. Italië was voor mij nieuw, maar mijn man leerde mij het land kennen tijdens onze reizen. Zo zijn we in 2012 naar Venetië geweest. Daar ging Gabri voor mij op de knieën.”

Zo romantisch

“We gingen op zoek naar de ideale locatie. Onze voorkeur ging uit naar de omgeving rondom het Gardameer, want mijn man heeft daar echt iets mee. We kwamen toen een reisgids tegen waarin een tour werd aangeprezen naar een privé-eiland op het meer, Isola del Garda. Het is daar zo ongelofelijk romantisch! We werden met een bootje opgehaald en kregen uitleg over de geschiedenis van die plek. Het is een rustig plekje in een drukke, toeristische omgeving. En er staat een prachtige Venetiaanse villa.”

Controle loslaten

“We hadden de ideale plek gevonden, maar vroegen ons af: kun je daar überhaupt trouwen en is het wel betaalbaar? Je kunt van alles verzinnen, maar het moet wel binnen je budget passen. We stuurden een mailtje naar de eigenaresse van het eiland en het bleek dat mensen daar wel vaker trouwden. Wij spreken ‘handen en voeten’ Italiaans, dus de taalbarrière en afstand maakte het wel lastiger. Maar ik denk dat het ongeveer evenveel werk is als een bruiloft in Nederland. Je moet het aandurven om een stukje controle los te laten en vertrouwen te hebben in de mensen die het daar regelen.”

Gardameer
Foto: Anneloes van de Ven-Luyer

Geheim houden

“Het mooiste aan onze bruiloft is dat we Isola del Garda met de mensen mochten delen die ons het meest dierbaar zijn. We hebben het geheim gehouden voor onze gasten waar we precies gingen trouwen. Ze wisten wel dat het in Italië was en wanneer ze ergens moesten zijn. Van de 25 mensen die op onze bruiloft kwamen, wisten alleen de ceremoniemeesters en de persoon die ons zou trouwen waar het was. Het was zo betoverend! We waren er al een week eerder en het was toen dagen lang bewolkt. Maar op de dag zelf was het 26 graden en scheen de zon. Alsof het zo moest zijn!”

Twee keer getrouwd

“Ik denk dat veel mensen wel dromen van een bruiloft in het buitenland, maar dat veel het niet doen. Je moet gewoon de stoute schoenen aantrekken! Heel veel mensen vinden het denk ik teveel gedoe. Jammer, want het is zo bijzonder. Ik ben blij dat wij toch hebben doorgezet. We hebben er echt onze bruiloft van gemaakt. Wij zijn niet voor de wet in Italië getrouwd. Dat kan wel, maar daar komt heel veel papierwerk bij kijken. Het ging ons meer om het gevoel en de beleving. We zijn dus twee keer getrouwd!”

Ben jij als Tilburgs stel ook getrouwd in het buitenland? We zijn heel benieuwd naar jullie verhaal! Je kunt je aanmelden via [email protected]

Lees ook:

huwelijk buitenland

Gezocht: Tilburgers die elkaar het ja-woord gaven in het buitenland

Hoe romantisch? Samen met je Tilburgse verloofde en een handvol familie en vrienden vlieg je naar Ve...
Lizette en Remco

Tilburgse bruiloft op de Malediven: ‘Niemand wist het’

De Tilburgse Lizette en Remco gaven elkaar het ja-woord op een zandbank op de Malediven. Gezellig me...

adv.