Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gini verkoopt vintage sieraden via Instagram: ‘In grote steden betaal je 2 of 3 keer zoveel’

Aangeboden door Het Goudcentrum 6 september 2020

’t Goudcentrum is al 35 jaar een begrip in Tilburg. Al die tijd weten mensen de juwelier aan de Besterdring te vinden voor nieuwe sieraden, om goud in te ruilen of eens lekker te window shoppen. “Maar, er is ook een nieuwe doelgroep: jongeren die gek zijn op vintage sieraden”, vertelt Gini Jacobs. Zij haalt via de Instagrampagina @Goudcentrum die nieuwe doelgroep naar de zaak van haar ouders.

“Ik werk hier al acht jaar in de winkel. Een tijdje fulltime, totdat ik zwanger werd. Toen werd het parttime en begon ik de website erbij te doen. Project Instagram bestaat al een tijdje, maar sinds kort stop ik er nóg meer moeite in. Ik merk meteen dat het effect heeft.”

Vintage sieraden

Dat vintage hip is, is geen geheim meer. Maar hoe komt dat eigenlijk? “Het is natuurlijk een stuk duurzamer: het sieraad heeft vaak al een paar mensenlevens achter de rug dus je weet dat het van topkwaliteit is. Vroeger kocht ik als meisje allerlei rommel op verschillende plekken. Dat verkleurde en aan het eind van de dag had je zwarte handen. Een goed sieraad is een prima investering, ook omdat je weet dat het z’n waarde niet verliest. Maar het meest bijzondere is misschien nog wel het verhaal achter de sieraad. Het heeft een verhaal en jij geeft het een nieuw verhaal: continue the story”, zegt Gini.

Lees verder onder de Instagrampost.

Voordeel

De populariteit van vintage brengt ook een hoop concurrentie met zich mee, maar dat ziet Gini niet per se als een probleem: “Ik denk dat wij best uniek zijn doordat we een fysieke winkel hebben. Mensen zien iets op Instagram, sturen een berichtje en komen het soms dezelfde dag nog ophalen. Of ze komen voor het één en gaan met iets anders. Bij ons kun je kijken hoe het op je hand of om je hals staat, bij je andere sieraden. We kunnen ringen eventueel op maat maken en ga zo maar door, dat voordeel hebben wij echt ten opzichte van webshops.”

Historie

“Dat is niet het enige dat we voor hebben op ‘concurrenten'”, vult Gini aan. “Een groot deel van onze volgers komt uit Tilburg, maar we hebben ook veel klanten buiten de stad. Uit grote steden. Niet gek, aangezien je daar soms twee of drie keer zoveel betaalt voor een vergelijkbaar sieraad.” Maar er is nog een troef in handen. Moeder Irene verdiept zich namelijk in de historie achter de sieraden. “We werken daarin met thema’s. Binnenkort hebben we de sieraden van hertogen en hertoginnen. Mijn moeder duikt dan in oude schilderijen en focust zich op hun sieraden, waarvan wij dus soortgelijke items hebben. Heel interessant: zo ontdek je ook echt het verhaal achter het sieraad dat je koopt.”

Lees verder onder de Instagrampost.

Prijs van goud

Gini is zich bewust van de bestedingsruimte van jongeren en weet dat die niet allemaal duizenden euro’s uit willen geven aan sieraden. Daarom richt ze zich op het betaalbare segment. Maar er is altijd nog een andere manier om het bedrag laag te houden. “De prijs van goud ligt hoger dan ooit dus dit is ook hét moment om goud wat je thuis hebt liggen in te ruilen. Dan kun je daar vervolgens weer een ander stuk voor uitzoeken als je dat wilt. Bovendien doen we ook reparaties, mocht je wat tofs tegenkomen dat een opknapbeurt kan gebruiken”, besluit Gini. Kijk dus even op zolder en in oude sieradenkistjes voordat je voor de toffe vintage sieraden naar ’t Goudcentrum snelt!

Lees ook:

Goudcentrum

35 jaar ’t Goudcentrum op de Besterd: ‘Geld kun je bijdrukken, goud niet!’

Enorme stijgingen van de goudprijs, mooie vondsten, met je eigen kroost in de zaak: bij juwelier 't ...

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Het Goudcentrum. Meer over Het Goudcentrum ontdekken?

Het Goudcentrum


Geopend09:30 - 17:30

Besterdring 141, Tilburg

adv.