Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom jongens met deze kou blote enkels hebben

Door Rowie van der Vliet 11 december 2017

Zodra er ook maar één sneeuwvlokje naar beneden dartelt, zorgt Rowie ervoor dat ze een panty of dikke sokken aan heeft. Collega Thijs niet: zelfs al geeft de thermometer -20 °c aan, dan nog loopt hij met blote enkels rond. Wáárom doen jongens dit?! Rowie ging de straat op om het te vragen.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Gideon

Blote enkels Gideon full body
Foto: indebuurt

“Ik heb altijd blote enkels. Het maakt mij niet uit of het buiten -80 °c is. Ik vind sokken over mijn enkels niet fijn. Soms heb ik cropped jeans aan, anders vouw ik mijn broek net zo op als vandaag. Ik heb niet voor niks geld uitgegeven aan mijn sneakers, haha. Je wil ze ook laten zien.” We vragen Gideon of hij veel sneakers heeft. “Nee”, zegt hij schuldbewust. Zijn vriendin begint gelijk hard te lachen. “Hij heeft dus wel veel sneakers.” Ze mogen er wezen, hoor!

Blote enkels Gideon
Foto: indebuurt

Jelle

Blote enkels full body jelle
Foto: indebuurt

“Waarom? Weet ik niet. Het past bij deze broek en schoenen. Als ik zit zie je het niet zo erg (wij spotten Jelle met blote enkels terwijl hij zat te werken, red.). Nee, ik heb het vanmorgen niet koud gehad, haha. Op dagen dat het kouder is, doe ik wel expres warme sokken aan.”

Blote enkels Jelle
Foto: indebuurt

Frank

Frank blote enkels full body
V.l.n.r Frank en zijn vrienden Foto: indebuurt

“Ik heb er niet bewust over nagedacht. Dit is voor mij gewoon standaard. Ik heb geen last van de kou. Ik ben het gaan doen omdat het er nice uitziet. Het is echt een gewoonte geworden.” Zijn vrienden springen bij: “Bij sommige broeken ziet het er gewoon niet uit. Je hebt van die mensen die Happy Socks dragen met zo’n broek. Dat vind ik echt lelijk. Met sommige merken kan het wel. Als ik Adidas sokken aan heb, dan wil ik die showen. Het is gewoon mode, zoals broeken met gaten. Dan heb ik het tien minuten koud, maar dan zie ik er wel sick uit. Daarna went het gelijk. Je moet pijn lijden om er goed uit te zien, haha.” Frank sluit af: “Lange sokken passen echt niet bij deze outfit.”

Blote enkels Frank
Foto: indebuurt

Thijs

Blote enkels Thijs
Foto: indebuurt

Last but not least: onze Thijs mag het ook uitleggen. “Ik ben echt een schoenenfanaat. Ik ben trots op mijn sneakers, dus die laat ik ook graag zien. Vrienden zeggen wel eens: ‘je doet toch geen mooie schoenen aan op stap.’ Echt wel!”

Nieuwe schoenen

Vandaag loopt Thijs niet te pronken tijdens het uitgaan, maar op de werkvloer. “Ik heb mijn nieuwe schoenen aan. Eigenlijk heb ik er teveel. Dat is meer voor de show, want ik trek toch vaak hetzelfde paar aan. Ik heb ook veel broeken in mijn kast hangen. Die zoek ik ook echt uit op lengte.” Toch handig voor iemand die zo lang is als Thijs, want zo hoeven de broekspijpen minder lang te zijn.

Blote enkels Thijs
Foto: indebuurt
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.