Yes! Koningsdag 2019 valt op een zaterdag en dit is er te doen in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 15 april 2019

Koningsdag 2019 staat alweer bijna voor de deur. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te beleven in Tilburg! Het is nog even wachten totdat het feest losbarst, maar we willen je alvast lekker maken met alles dat ons te wachten staat tijdens het Oranjefeest van het jaar.

27 april 2019 gaan we weer los met blokfluiten, oranje tompouces, vlaggetjes en koekhappen in Tilburg. We vieren immers Koningsdag en eigenlijk is dat nergens gezelliger dan in Tilburg. Jammer dus voor de Koninklijke familie, want die brengt deze dag een bezoek aan Amersfoort. Die stad moet wel heel erg zijn best doen om Koningsdag 2016 in Tilburg te overtreffen. Dit jaar beginnen we weer muzikaal op de avond voor Koningsdag. En het fijne is dat de kans groot is dat je dit jaar vrij bent, want Koningsdag valt op een zaterdag. Hoera!

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Tilburg Zingt 2019

tilburg zingt
Foto: indebuurt

Koningsnacht? Dan ben je bij Tilburg Zingt natuurlijk! Elk jaar weer. Op vrijdag 26 april 2019 is het tijd voor de 16de editie. Zing met duizenden anderen klassiekers uit volle borst mee, begeleid door koren. Wat een sfeertje! Of je nu uit je dak gaat op Guus Meeuwis of Ed Sheeran. Tilburg Zingt vinden we op de Schouwburgring, het stukje voor Theaters Tilburg. Het is elk jaar weer een drukke boel vol oranje geklede mensen. Wat een gezelligheid! Wil jij je alvast lekker maken voor het grootste karaokefeest van Tilburg? Bekijk dan deze toffe video.

Tilburg Zingt

Tilburg Zingt 2019

Schouwburgring

26 apr 2019 vanaf 18:00 t/m 27 apr 2019 tot 01:00

Koningsnacht en -dag op het Piusplein

koningsdag 2019 piusplein
Koningsdag op het Piusplein: Foto: Wildschieters

Waar anders dan op het Piusplein vier jij de verjaardag van koning Willem-Alexander het best? Juist ja! Het plein pakt ook in 2019 grootst uit en bezorgt jou het tofste koningsfeestje óóit. Daar wil zelfs Prins Pils himself (koning Willem-Alexander dus) bij aanwezig zijn! Check hier wat er allemaal te doen is:

koningsdag 2019 piusplein

Koningsnacht en Koningsdag 2019: dit is er allemaal te doen op het Piusplein

Waar anders dan op het Piusplein vier jij de verjaardag van koning Willem-Alexander het best? Juist ...

Reunion Kingsnight XXL

Koningsdag 2018 praktische info
Koningsdag 2017 in Tilburg. Foto: ANP

Lekker, zeg! Reunion Kingsnight XXL wordt een onvergetelijke avond vol r&b classics en old skool carribean. Denk aan muziek van Biggy, Snoop Dogg, Jay-Z en meer. Zo vier je koningsnacht heel anders dan je gewend bent.

T-Kwadraat

Reunion KingsNight XXL

T-kwadraat

26 apr 2019 vanaf 23:00 t/m 27 apr 2019 tot 04:00

Koningsdagbrunch in de Piushaven

Wonen aan het water
Foto: Funda

Heb jij altijd al willen brunchen met zeshonderd man? Pak dan je kans op Koningsdag. EethuisTwintig, Club Jolie, Shinzo sushi lounge & grill, Stadsbrouwerij 013, Stadskombuis Harboury, De Visserij, By Tammy, Porto Koffie en IJs, Bij Vermeer en Restaurant RAK organiseren namelijk een Koningsdagbrunch op de Kempenaarplaats. Dat is nog eens een goed begin van de feestdag!

Wonen aan het water

Koningsdagbrunch

Begin Koningsdag 2019 in stijl met een unieke Koningsdagbrunch! Horecazaken in de Piushaven verzorge...

Koningsmarkt 2019

Foto: indebuurt

Geen Koningsdag zonder kleedjes en rommeltjes. De vrijmarkten in Tilburg beginnen al vroeg in de ochtend op zaterdag 27 april. De beste koopjes scoor je bij de vrijmarkt op de Korvelseweg, in het Wilhelminapark, in het Leijpark, in de Hasseltstraat en meer. We maken nog een lijstje van alle kleedjes- en vrijmarkten in 2019.

Troubadour bierfestival

Foto: Facebook Café de Troubadour

Café de Troubadour belooft ons Koningsdag zoals Koningsdag nog nooit was in Tilburg en omstreken. In het gezellige café in de Capucijnenstraat vinden we op zaterdag 27 april een bierfestival! Huur een glas, koop muntjes en ga lekker los. Geen entree of andere gekke dingen. Gewoon genieten op z’n Troubadours. Van 14.00 tot 20.00 uur. Geen enkele reden om de stad uit te gaan en alle reden om juist wel naar Tilburg toe te komen.

Taste like a King: Troubadour bierfestival

Café de Troubadour

27 apr 2019 vanaf 14:00 t/m 20:00

Live bij de Lange

Tapperij de Lange Goedzak
Foto: Facebook Tapperij de Lange Goedzak

Op Koningsdag worden we bij De Lange Goedzak flink getrakteerd. Zanger Martin Stone treedt dan namelijk op. Wat een goed feest! Kom je ook gezellig langs in je oranje kloffie? Dat wordt weer gezellig buiten staan op het terras of binnen in de kleine kroeg. Het is een bruine kroeg, waar de muziek uit de jaren 70 en 80 de boventoon voert. Dat komt goed uit, want Martin Stone kan werkelijk alles zingen. Doe een verzoek en hij schudt het zo uit zijn mouw. Gezellig!

Martin Stone

Live bij de Lange – Martin Stone

Tapperij De Lange Goedzak

27 apr 2019 vanaf 21:00 t/m 28 apr 2019 tot 04:00

Alles over Koningsdag 2019

Koningsdag
Foto: ANP Foto

Naast al het leuks dat je hierboven al kunt lezen over de mooie feestdag in Tilburg, vind je binnenkort nog veel meer informatie over de Tilburgse Koningsdag. Hou daarom onze website in de gaten en je weet alles dat je weten moet om een waanzinnige Koningsdag en -nacht te hebben.

Lees ook:

tilburg zingt

Video: Tilburg Zingt was weer fan-tas-tisch!

Wauw! Wat was Tilburg Zingt weer fantastisch. Zo'n 16.000 mensen trokken naar het meezingevenement o...
bucketlist

Bucketlist voor 2019: deze dingen móet je doen als Tilburger

Goede voornemers? Die zijn maar lastig vol te houden. Wij strepen liever leuke activiteiten van onze...
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.