Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: eten verkopen op de rommelmarkt tijdens Koningsdag?

Door Angela Weisz 19 april 2019

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: eten verkopen op de rommelmarkt tijdens Koningsdag?

Stapels met puzzels, kinderspeelgoed, en bakken met kleding: je komt het allemaal tegen op de rommelmarkt tijdens Koningsdag. Aan welke kant van het kleedje je je ook bevindt, van de hele dag onderhandelen krijg je honger en dorst. Maar hoe zit het eigenlijk met de regels rondom de verkoop van eten en drinken?

MAG DAT?

Stel, je bent een echte keukenprins(es) en hebt zin om lekker bij te verdienen met zelfgebakken muffins en koekjes. Mag dat, eten verkopen naast de oude puzzels en het houten speelgoed? Nee, helaas niet. ”Het is alleen toegestaan om tweedehandsspullen te verkopen op de rommelmarkt”, zegt een woordvoerder van de gemeente. Ook de organisaties van de rommelmarkten hanteren deze regel. Het verkopen van etenswaren en dranken mag bijvoorbeeld ook niet tijdens de Oranje Franje Kindermarkt op het Leijpark. Doe je dat wel, heeft de organisatie het recht om je uit het park te verwijderen.

Eten op de rommelmarkt

Tijdens rommel- en kleedjesmarkten van Koningsdag vind je ieder jaar voldoende eten en drinken. Je kunt met gemak een van de cafés induiken of op het terras je tosti verorberen, en ook aan bakkraampjes die lekkers verkopen is geen gebrek. Deze kraampjes met voedsel of drankjes hebben daar speciaal een vergunning voor aangevraagd. Voor het neerleggen van een kleedje heb je geen vergunning nodig, maar je mag hem alleen uitleggen op de daarvoor bestemde plekken. Ook voor het verkopen van spullen achter een marktkraam is geen vergunning niet nodig. Je moet je natuurlijk wel van te voren inschrijven.

Nieuw regelbeleid

De gemeente Tilburg bezig met een nieuw beleid voor het verkopen van eten en drinken op rommelmarkten. Wanneer dit beleid wordt doorgezet, is nog niet bekend. Wordt vervolgd!

Lees ook:

Koningsdag 2019: dit wordt het weer in Tilburg

Koningsdag staat voor de deur! Nog heel even en dan kunnen we weer oranje tompouces eten en over de ...

Kraam huren op Koningsdag 2019 Tilburg: zo doe je dat

Je kunt met Koningsdag natuurlijk je handelswaar uitstallen op een kleedje, maar je kunt ook gewoon ...
koningsdag 2019 piusplein

Koningsnacht en Koningsdag 2019: dit is er allemaal te doen op het Piusplein

Waar anders dan op het Piusplein vier jij de verjaardag van koning Willem-Alexander het best? Juist ...
Koningsdag Kingsland Festival

Koningsnacht Tilburg 2019: Alle feestjes op een rij

Jaaa, het is weer tijd voor de leukste nacht van het jaar! Haal je beste oranje pakkie uit de kast w...
Tilburg Zingt

Het is zover: Tilburg Zingt 2019 gaat bijna beginnen en dit is de playlist

Wij zijn al dagen thee met honing aan het drinken. Alles om onze keeltjes goed voor te bereiden op h...

adv.