Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kerstmarkten 2020: gaat het door of niet?

Door Rowie van der Vliet 5 december 2020

Elke Tilburger snakt naar een flinke dosis gezelligheid en de jaarlijkse kerstmarkt in Tilburg is daar uitermate geschikt voor. Maar ja, gaat de kerstmarkt dit jaar wel door? De Dwalerij heeft een besluit genomen: “We vinden het risico te groot om verantwoord een evenement neer te zetten.” Maar hoe zit het met andere kerstmarkten?

Eerst nog even terug naar de kersteditie van de Dwalerlij. De Dwalerij groeide al snel uit tot een van de gezelligste markten van Tilburg. Het was meer dan slenteren langs kraampjes met producten van creatieve ondernemers. Je kon je ook opwarmen aan de vuurkolven, luisteren naar kerstkoren of kijken naar een dansvoorstelling. En wat is het altijd gezellig in de straten in het Dwaalgebied tijdens de Dwalerij. Maar in juli besloot de organisatie al dat er dit jaar geen evenementen komen, dus ook geen kerstmarkt rondom de feestdagen.

Kerstmarkt in Tilburg

De Dwalerij is natuurlijk niet de enige kerstmarkt in Tilburg. Maar ook de kerstmarkten in verzorgingstehuizen gaan dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De gemeente organiseert ook geen kerstmarkt rondom de kerstdagen.

Deze markt gaat nu (nog wel) door

De Hall Markt op 20 december staat nog steeds in de agenda van de Hall of Fame. Dit is een markt waar kleine ondernemers hun werk aan de buitenwereld laten zien. Van mensen die zeepjes maken tot kledingontwerpers. Entree is gratis. Hall of Fame: “Deze editie van de Hall Markt volgt natuurlijk de richtlijnen van het RIVM op! Bij de entree is het noodzakelijk om je te registreren.” Wel laat de organisatie aan ons weten dat de markt toch kan worden afgelast als de regels veranderen.

Zijn we een kerstmarkt vergeten die ook doorgaat? Mail ons via [email protected].

Lees ook:

Binnenkijken bij een kerstshow (inclusief drive-thru voor kerstbomen)

Do you know it's Christmas time at all? De temperaturen buiten zijn misschien nog niet helemaal kers...
Erwin

Kerstliedje zingen! Er komt een kerstversie van De Knotsgekke Online BINGO Show

Kerstmuts op, slinger om je nek en bingoën maar! De Knotsgekke BINGO Show (bekend van de stijf uitve...
Jaxx Marina

Jaxx Marina komt naar je toe: ‘Deze kerst willen we de Tilburgers extra verwennen’

"Iedereen houdt van een gevulde tafel", aldus Pieter Cluistra van Jaxx Marina. "Deze kerst willen we...

Meer over

Kerst Tilburg

adv.