Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

RESHARE STORE

Vandaag 10:00 - 18:00 uur Geopend Alle openingstijden

RESHARE STORE

Willem II Straat 51 -53 5038 BD Tilburg

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 - 18:00
Woensdag
10:00 - 18:00
Donderdag
10:00 - 18:00
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Over RESHARE STORE

De RESHARE STORE is een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. Ze vinden ‘opnieuw delen’ belangrijk. Wat jij overhebt aan kleding kan iemand anders opnieuw dragen. Iemand die misschien weinig te besteden heeft of iemand die kleding zoekt waar een verhaal achter zit. En het milieu heeft er ook wat aan, want minder nieuwe kleding betekent minder productie. Zo is de RESHARE STORE er voor iedereen.

Kleding inzamelen

De RESHARE STORE is 100% onderdeel van het Leger des Heils. Al sinds 1885 zamelt deze organisatie kleding in voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Toen met een voddenkar; inmiddels heeft het Leger des Heils een logistieke operatie om jaarlijks ca. 25 miljoen textiel (kleding, schoenen, beddengoed etc) op te halen. We zijn de grootste textielinzamelaar van Nederland. Een groot deel van de kleding gaat naar tweedehands winkels in Nederland en daarbuiten. In Nederland zijn er vanuit het Leger des Heils ‘Korpswinkels’, deze worden gerund door vrijwilligers vanuit het Kerkgenootschap. Dit aanbod wordt sinds 2014 aangevuld met de meer retailgedreven RESHARE STORES. Kleding die niet naar winkels gaat, wordt gereserveerd voor noodhulp of gerecycled voor poetslappen of isolatiemateriaal bijvoorbeeld. Lees hier meer over de bestemming van de ingezamelde textiel.

Meest recent over RESHARE STORE

la poubelle

Open, dicht of alleen afgeven: dit is de status van kringloopwinkels in Tilburg

Door de coronacrisis zijn veel winkels gesloten. Toch besluiten sommige zaken om de deuren weer open te gooien, met aangepaste maatregelen. Hoe zit dat eigenlijk met kringloopwinkels in Tilburg? Kunnen we…