CAST

Vandaag 09:00 - 12:00 uur Nu gesloten Alle openingstijden

CAST

Sint Ceciliastraat 1 5038 HA Tilburg

Openingstijden

Maandag
09:00 - 18:00
Dinsdag
09:00 - 12:00
Woensdag
09:00 - 12:00
Donderdag
09:00 - 12:00
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

In verband met de bezetting van het secretariaat is CAST het best telefonisch bereikbaar op bovenstaande tijdstippen.

Over CAST

CAST geeft vorm aan het gesprek over de ruimtelijke kwaliteit van de gebouwde omgeving van Tilburg en de regio. Deze uitwisselingen van opinies en inzichten organiseert CAST op verschillende manieren: in gesprekken, tentoonstellingen, excursies, opiniestukken of ontwerpateliers. Op die manier vergroot CAST de belangstelling voor de gebouwde omgeving en draagt bij aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit.

Daarbij agendeert CAST maatschappelijke vraagstukken die gerelateerd zijn aan de kwaliteit van architectuur, stedenbouw, openbare ruimte en landschap. Sociaal-maatschappelijke vragen worden gekoppeld aan concrete plekken waarbij CAST streeft naar een anticiperende rol in het signaleren van de opgave die hiermee samenhangt. Daarmee is CAST het platform voor de publieke en professionele ontmoeting over ruimtelijke kwaliteit. Waar mogelijk verbindt CAST kwesties en vraagstukken aan partijen om deze verder te brengen.

Het aangaan van coalities met partijen die affiniteit hebben met architectuur, stedenbouw of aanverwante disciplines is een vanzelfsprekend doel voor CAST. Het centrum richt zich daarbij op actoren die zijn betrokken bij architectuur en stedenbouw, creatieve industrie, beleidsmakers, studenten en op het brede publiek. Maar tussen deze actoren en het brede publiek zit vaak een wereld van verschil. Met een professionele bril wordt doorgaans anders gekeken naar de gebouwde omgeving dan met de blik van een leek. Voor CAST zijn beide blikken interessant en waardevol, maar CAST wil de ‘alledaagse’ kijk, de mening van de bewoner en de gebruiker van de stad nadrukkelijker laten terugkomen in het CAST-programma. Hoe wordt de stad beleefd door bewoners, bezoekers en gebruikers? Wat kunnen de professionele beroepsgroepen die CAST aanspreekt hiervan leren? En hoe kan CAST een goede uitwisseling van opvattingen en ideeën tussen professionals en bewoners en gebruikers tot stand brengen? Hoe werken de verschillende groepen samen aan de stad, en kan CAST in deze samenwerking een rol spelen?