Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Redacteur Thijs kreeg een hoop naalden in zijn buik: wat daarna gebeurde, raad je nooit…

Aangeboden door Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde 3 november 2019

We kennen het allemaal: pijn die al weken, maanden en misschien wel jaren duurt en maar niet weggaat. Ontzettend vervelend, zeker omdat het je leven beïnvloedt. Ook geestelijk ervaar je soms heel wat pijn, die maar duurt en duurt… What to do als je al van alles hebt geprobeerd, maar het voelt alsof niets helpt? 

Daar heeft Margaret Szklarek het verlossende antwoord op! Ze werkt in haar praktijk met zeven behandelingen om pijn te bestrijden. Een van die methodes is ‘Abdominale Acupunctuur’. De pijn in je lichaam wordt hierbij bestreden met naalden die in de buik worden gezet. Zodra ze er in zitten, neemt de pijn af. Het klinkt misschien wat raar en onvoorstelbaar, maar niets is minder waar…

Abdominale Acupunctuur

Redacteur Thijs stapte met oorsuizen en hoofdpijnklachten binnen bij Margaret. In een eerste gesprek werd één en ander besproken: wat zijn de klachten? Wanneer ervaar je ze? In welke mate komen ze voor? Op welke plekken? Etcetera, etcetera. Een afspraak voor Abdominale Acupuntuur werd gepland. Spannend… Want ja, van die dunne naaldjes in je buik, best gek.

Tekst loopt door onder foto. 

surya praktijk
In het begin warm je op met naalden in de buik. Foto: indebuurt Tilburg

Spannend!

Een kleine week later is daar het moment. Toch wel lichtelijk gespannen stap ik de wachtkamer van Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde aan de Wandelboslaan binnen – ik ben als de dood voor naalden en spuiten. Hoe zal het voelen, van die dunne naalden in mijn buik? En hoeveel zijn het er überhaupt? Na enkele minuten word ik geroepen door Margaret. “Dit is ‘m”, zegt ze, wijzend naar de behandeltafel. “Heb je geen joggingbroek meegenomen?” Oeps, vergeten. Dan maar in ondergoed de tafel op.

Daar gaan we

Ik lig. Margaret legt uit wat er gaat gebeuren: ik krijg eerst acht naalden in mijn buik om ‘op te warmen’. Ik probeer niet te kijken. “Zo, dat is één”, roept Margaret. Zit-ie nu al? Het eerste prikje is amper voelbaar. In no-time zitten de naalden erin. En dan begint het opwarmen. Boven mij hangt een warmtelamp, naast mij staat het apparaat met klok. Ik zie de timer aftellen: 10:00, 9:58, 9:57, 8:45, 7:50… Oké, even geduld. Ik staar wat naar het plafond, hoor de rustgevende muziek en probeer te relaxen. Best lastig als je een onrustig en ongeduldig type bent 😉

Tekst loopt door onder foto. 

surya praktijk
Tijdens de behandeling zitten de naalden in het hele lichaam. Foto: indebuurt Tilburg

Twintig minuten later…

Nemen de klachten al af? Voel ik minder pijn? Geduld, Thijs… Na tien minuten komt Margaret terug. “En, viel mee hè?” Absoluut. Op naar het volgende: Margaret prikt nu nog meer naalden in de rest van mijn lichaam. Dit doet ze uiterst geconcentreerd; de naalden moeten op de juiste plek zitten. Een paar minuten later begint de behandeling De warmtelamp hangt nog altijd boven mijn lichaam. Dit keer staat de timer op twintig minuten. Langzaam probeer ik te ontspannen. In het begin kijk ik geregeld op de klok. Daarna verzet ik mijn gedachten. De tijd tikt weg en ik ontspan.

En weg is de pijn

“Zo, dat was-ie”, roept Margaret terwijl ik mijn ogen open. Nu al? Was ik toch mooi in slaap gevallen! Margaret haalt de naalden voorzichtig uit mijn lichaam en ik kleed me weer aan. Ik probeer me te focussen op mijn klachten. Heh, voel ik écht een stuk minder? Sterker nog: ik lijk niets te voelen. “Zie je”, zegt Margaret. Het werkt echt! “Als het goed is voel je de komende dagen ook niets. Houd even goed in de gaten of dat inderdaad zo is.”

Tekst loopt door onder foto. 

Het resultaat: pijnvrij! Foto: indebuurt Tilburg

Het werkt echt met naalden in de buik

Ik vertrek opgetogen. De volgende dag ben ik nog steeds pijnvrij, de dag erna ook. Een week lang merk ik het effect van de behandeling. Met naalden in de buik wordt pijn bestreden! Ik snap nu waarom veel mensen langsgaan voor de acupunctuurbehandeling. Het bestrijdt de klachten (tijdelijk) en je voelt je een stuk relaxter. Als ik dit eerder had geweten…

Er is nog meer mogelijk

Heb jij ook last van fysieke of geestelijke pijn? Maak dan gauw een afspraak voor een behandeling. Hier lees je welke behandelmethoden mogelijk zijn bij Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde:

behandelmethodes pijn

Last van pijn? Zo kom je er vanaf!

We hebben er allemaal weleens mee te maken: lichamelijke of geestelijke pijn. Ontzettend vervelend n...

Lees ook:

cupping

Last van verkoudheid, spierpijn of wat dan ook? Zo kom je er snel vanaf!

Niemand wordt vrolijk van spierpijn. Helemaal niet als het weken, misschien wel maanden of zelfs jar...
abdominale acupunctuur

Lichamelijke of geestelijke pijn? Hierdoor wordt je leven dragelijker

Iedereen heeft er weleens mee te maken: lichamelijke of geestelijke pijn. Ontzettend vervelend natuu...
surya praktijk

Margaret: ‘Ik heb de liefde niet alleen gevonden in mijn man, maar ook in mijn beroep!’

Margaret Szklarek (54) kwam dertig  jaar geleden naar Nederland en sinds 1998 woont ze in Tilburg. I...

Meer over Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde ontdekken?

Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde acupunctuur

Geopend08:00 - 20:00

Wandelboslaan 30, Tilburg

Bekijk meer:acupunctuur

adv.