Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Telefoon verzopen in bier en jas kwijt: zo los je schade tijdens carnaval in Tilburg op

Aangeboden door Independer 17 februari 2020

Straks ook carnaval vieren in Tilburg? Dan hopen we dat je een knalweekend hebt! Toch weten we uit ervaring dat je niet altijd zonder kleerscheuren uit zo’n weekend rolt. Spullen kwijt of schade opgelopen tijdens carnaval? Independer weet welke schades vaak voorkomen én hoe je dit kunt voorkomen of oplossen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Telefoon verzopen in het bier

Ondanks dat veel telefoons tegenwoordig waterdicht zijn, kan het nog wel eens gebeuren dat je telefoon de bierdouche niet overleeft. Als je een aparte telefoonverzekering hebt, ben je daarvoor verzekerd. Heb je een aanvullende buitenshuisdekking op je inboedelverzekering? Dan keert de verzekeraar de schade uit. Tip? Stop je simkaart in een oude telefoon en neem die lekker mee. Handig als je weer eens iedereen kwijt bent…

De verloren jas

Het is onoverkomelijk: iemand van de groep is aan het eind van de avond zijn of haar jas kwijt. Of iemand is vergeten waar hij hangt. Je kunt je natuurlijk ook volledig ontmoedigd voelen door de enorme berg jassen op de grond. Maar hing je jas in een betaalde garderobe en je hebt het bonnetje nog? Dan kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van het café. Mocht daar juridische bijstand bij nodig zijn, dan vergoedt je rechtsbijstandsverzekering dat vanaf ongeveer 250 euro. Als je die verzekering hebt afgesloten natuurlijk.

Laat je huis veilig achter

Niet per se het eerste waar je aan denkt, maar carnaval is een toptijd voor inbrekers. Echte Tilburgers zijn natuurlijk tot in de vroege uurtjes op pad. Laat je huis dus zo veilig mogelijk achter. Houd de lichten aan, deur goed op slot en de ramen dicht. Toch ingebroken? Dan kun je de kosten verhalen op je inboedelverzekering. Hopelijk valt het mee met de schade aan jouw woning in Tilburg tijdens carnaval!

Met de auto? Ga verkleed als BOB

Met de auto naar Tilburg of rijd je in de stad? Hou het dan gezellig en wees de BOB. Of nog beter: ga ook meteen verkleed als BOB. Stap echt niet met een drankje op achter het stuur. Als je een ongeval maakt onder invloed, kunnen de gevolgen heel groot zijn en de kans is erg groot dat je autoverzekering deze schade niet vergoedt. Sterker nog: waarschijnlijk wordt de verzekering direct beëindigd door de verzekeraar en dan is het heel lastig om later nog een nieuwe (betaalbare) autoverzekering af te sluiten. En dan hebben we het nog niet eens over eventuele (blijvende schade) aan de andere partij. Dat wil je niet op je geweten hebben! 

Tip: parkeer op een veilige plek en zorg dat je auto niet eindigt in de carnavalskleuren van Tilburg. Is je auto toch slachtoffer geworden? In deze vier stappen kom je tot een oplossing. 

Ook best belangrijk: denk aan je eigen gezondheid

Veel mensen, schaarse kleding, alcohol, kou en veel gekus. Kortom: de kans dat je er na de carnaval een paar dagen vanaf ligt is redelijk aanwezig. Veel werkgevers zien het aantal ziekmeldingen ook stijgen na carnaval. Dus draag laagjes kleding en voorkom dat je onderkoeld raakt. Probeer tussen de carnavalsdagen door genoeg te rusten, de dag met een goede bodem te starten, drink tussendoor voldoende water en kies voor gezonde snacks. 

Toch bezweken door de griep? Lees hier wat je zorgverzekering dekt. 


Meer over Independer ontdekken?

Independer zakelijke dienstverleners

Celebeslaan 2, Hilversum

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.