Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stanley durft amper boodschappen te doen: ‘Mensen houden geen afstand’

Door Rowie van der Vliet 20 maart 2020

Stanley Duyshart (47) ken je misschien nog wel als Tilburger die meedeed aan First Dates. Momenteel is hij totaal niet bezig met het zoeken naar een man. “Je mag weten dat ik heel angstig ben.”

Sommige Tilburgers hebben het zwaar in tijden van het coronavirus. Niet iedereen is namelijk in goede gezondheid. Ook Stanley maakt zich zorgen. “Ik val ook onder de doelgroep die moet uitkijken voor dit virus. Ik heb één nier doordat ik nierkanker heb overleefd. Dit zorgt er ook voor dat mijn hart instabieler is. Hiervoor heb ik medicatie. Daarnaast heb ik ook diabetes en astma.”

Mantelzorger

Stanley maakt zich niet alleen druk om zijn eigen gezondheid. “Ik ben al een half jaar mantelzorger van mijn moeder en verblijf ook bij haar. Zij lijdt aan vasculaire dementie. Haar gezondheid is ook niet al te best. Ik werk nu fulltime vanuit huis bij mijn moeder.”

Asociale mensen

Toch kan Stanley niet heel de tijd binnen blijven zitten. Hij gaat af en toe naar de supermarkt. “Online boodschappen doen is niet mogelijk, want de bezorgtijdstippen zitten al vol. Maar ik vind het heel eng om naar buiten te gaan, vooral als ik boodschappen doe. Er zijn nog steeds asociale mensen die geen afstand houden in de winkel. Als je er iets van zegt, vragen mensen zich waarom je niet thuisblijft.” Volgens Stanley is dat geen optie op dit moment.

Bewust worden

Door zijn verhaal te delen, hoopt Stanley dat mensen nóg bewuster bezig zijn met de maatregelen. “Vooral voor mensen in mijn toestand.”

Kun jij net als Stanley ook wel wat hulp gebruiken in deze tijd? Check dan de Facebookpagina Coronahulp Tilburg, genoeg Tilburgers die graag een handje willen helpen met onder andere de boodschappen doen. We hebben de Facebookpagina ook aan Stanley getipt.

Lees ook:

Stanley Duyshart First Dates

Tilburger Stanley deed mee aan First Dates: ‘Jammer genoeg is barman Victor hetero’

Een date voor de camera's, zou jij het doen? Vrijdag zag je wéér een Tilburger die meedeed aan het p...
Soep tilburg

Linda brengt gratis soep langs bij Tilburgers: ‘Mensen zijn blij dat ze weer een praatje kunnen maken’

Goh, we maken tóch soep, kan ik die niet naar een paar Tilburgers brengen, dacht raadslid Linda Oerl...
Klappen voor de zorg coronacrisis

VIDEO: Tilburgers klappen minutenlang tegen corona

We klappen corona de wereld uit! Tilburgers klapten dinsdagavond 20.00 uur massaal in hun handen voo...

adv.