Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rutte: ‘Maatregelen coronavirus in Brabant gelden tot het eind van de maand’

Door Rowie van der Vliet 12 maart 2020

De maatregelen in Brabant met betrekking tot het coronavirus gelden tot en met het eind van de maand, zo laat minister-president Rutte weten in een speciale persconferentie. 

Brabanders werden eerder deze week door de drie veiligheidsregio’s in onze provincie gevraagd om thuis te werken en sociale contacten zoveel mogelijk uit de weg te gaan. De maatregel in verband met het coronavirus zou in Brabant gelden tot en met 16 maart, maar is nu verlengd tot het eind van de maand. Eerder werd er afgesproken dat evenementen met 1000 of meer bezoekers afgelast werden. Nu geldt dat voor evenementen met 100 bezoekers of meer.

Kun je nog de deur uit?

“Ja, mensen kunnen nog de deur uit. Vermijd grote groepen van meer dan honderd mensen. Bij specifieke groepen die kwetsbaar zijn, mijd grote gezelschappen en het OV. Alles met beleid. Ja, verjaardagen en naar het restaurant kunnen, maar als je kwetsbaar bent is het verstandig om het niet te doen”, aldus Rutte.

Gevolgen in Tilburg

Alle evenementen waar meer dan 100 personen op afkomen zijn afgelast. Dit geldt dus ook voor alle concerten van Poppodium 013 die tot en met 31 maart op de agenda stonden. Sommige shows zijn volledig afgelast of al verplaatst.

Ook de voorstellingen in Theaters Tilburg tot en met 31 maart gaan niet door. Op een later moment laat het theater meer weten over eventuele vervangende data.

Aanvullende maatregelen

Premier Rutte sluit niet uit dat er de komende uren of dagen nog aanvullende maatregelen voor Brabant bekend worden vanuit de drie veiligheidsregio’s.

Lees ook:

aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...

adv.