Op deze plek staat ETZ in de Ziekenhuis Top 100

Door Rowie van der Vliet 9 november 2018

Hoe goed worden we eigenlijk verzorgd in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis? Algemeen Dagblad zocht het uit met de AD Ziekenhuis Top 100. Dit is hoe het Tilburgse ETZ scoorde.

Er waren dit jaar twee winnaars: het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen. Zorgsaam is het beste streekziekenhuis, het Jeroen Bosch het beste topklinische ziekenhuis in de lijst. Dat is niet voor niks, de lijst maakt dit jaar voor het eerst onderscheid tussen algemene- of streekziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Het Tilburgse ziekenhuis staat op de 26ste plaats. Doordat zij zich richten op complexe operaties en behandelingen maken ze onderdeel uit van de topklinische ziekenhuizen. Helaas behaalde het Tilburgse medisch centrum de laatste plek in hun categorie. In 2016 behaalde het ziekenhuis de slechtste positie in de Ziekenhuis Top 100.

Niet verrast

ETZ staat eigenlijk niet te kijken van hun positie in de lijst. Aan het Brabants Dagblad laat een woordvoerder weten dat het ziekenhuis zich in 2017, het jaar waarop het AD zich baseerde, vooral aan het voorbereiden was op hun Elektronische Patiënten Dossier. Juist het feit dat medicijnen vorig jaar nog niet elektronisch werden voorgeschreven was een groot minpunt volgens de jury. Vanaf maart 2018 kan dat wel. Een ander puntje van kritiek is dat niet vaak wordt laten weten welke medicijnen de patiënt slikt als hij naar een andere arts gaat. Jammer, want een goed overzicht van wat de patiënt slikt, helpt heel erg bij het stellen van een goede diagnose en kan zelfs medische fouten voorkomen.

De Ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld. Ze toetsen ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geven ook patiënten de kans op de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen. Meer over hoe deze top 100 gemaakt wordt, lees je hier.

Lees ook:

Fysio Binnenstad

Dit zijn de beste fysiotherapeuten in Tilburg volgens jullie

Kraken, masseren en het behandelen van blessures: het is een vak apart. Daarom willen we weten: op d...
tandartsen

Dit zijn de fijnste tandartsen volgens Tilburgers

Een bezoekje aan de tandarts, bij de meeste mensen staat die niet met een hartje omcirkeld in de age...

Meer over Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ontdekken?

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis ziekenhuizen

Nu openHele dag

Doctor Deelenlaan 5, Tilburg

Bekijk meer:ziekenhuizen

Meer over

Gezondheid

adv.