Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Interessant: zo kijkt de Chinese geneeskunde tegen corona aan

Nu de contactberoepen weer op volle toeren draaien, mag ook Margeret van Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde weer aan de slag. Een van haar specialiteiten is Chinese geneeskunde: “Deze extreme gevolgen hebben een logische verklaring.”

“In de oosterse geneeskunde kijken ze naar seizoenen. Door de opwarming van de aarde zijn die in de war. Je moet het zo zien: normaal heb je in een koude periode ook ‘koude’ ziektes. Toen het in Wuhan begon, had het daar koud moeten zijn, maar dat was het niet. Doordat het ook nog eens 19 dagen achter elkaar regende, ontstond er damp. Daardoor valt het virus sneller en harder aan. Hier is het nu warm in de zomer en dat is op zich goed. Hoe het er straks in de herfst uit gaat zien, is weer afwachten.”

Vaccinaties

Waar de westerse wetenschap vaak naar buiten brengt dat het virus zonder vaccin niet zal verdwijnen, is Margeret daar niet per se van overtuigd. “Virussen kunnen altijd komen en gaan. Dat komt ook omdat ze constant muteren: daarom zijn ze zo onvoorspelbaar”, legt ze uit. Van vaccinaties is ze dan ook niet overtuigd. “Ik ben helemaal niet tegen vaccinaties, maar zie liever virusremmers. Dat komt omdat virusremmers beter – zoals de naam al zegt – de ontwikkeling van het virus kunnen remmen. Voor vaccinaties geldt: ze zijn gebaseerd op een virus maar tegen de tijd dat ze ontwikkeld zijn, is dat virus alweer gemuteerd. Een griepprik is vaak gemaakt op de griep van het jaar daarvoor.”

Geneeskunde
Foto: indebuurt Tilburg.

Voordelen

“Die factoren maken het zo’n lastig virus, maar ik zie ook ‘voordelen’. Ik woon nu al lang in Nederland en ik waardeer de instelling van ‘niet zeuren maar doorwerken’ best wel. Maar soms moet je nu eenmaal pas op de plaats maken als je je niet goed voelt. Eindelijk blijven mensen nu thuis als ze klachten hebben. We komen er ineens achter dat we niet overal fysiek bij aanwezig hoeven te zijn, dat is echt een goede ontwikkeling. Waarom moet je naar de andere kant van Nederland voor een uurtje vergaderen als het ook telefonisch of digitaal kan?”

Lees ook:

Margaret

Margaret helpt vanuit huis: ‘Diagnose is lastig zonder zien, voelen en ruiken’

Een hoop ondernemers zitten op dit moment in onzekerheid. Veel horeca is dicht, evenementen kunnen v...
surya praktijk

Margaret: ‘Ik heb de liefde niet alleen gevonden in mijn man, maar ook in mijn beroep!’

Margaret Szklarek (54) kwam dertig  jaar geleden naar Nederland en sinds 1998 woont ze in Tilburg. I...
abdominale acupunctuur

Redacteur Thijs kreeg een hoop naalden in zijn buik: wat daarna gebeurde, raad je nooit…

We kennen het allemaal: pijn die al weken, maanden en misschien wel jaren duurt en maar niet weggaat...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde. Meer over Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde ontdekken?

Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde

acupunctuur

Gesloten08:00 - 20:00

Wandelboslaan 30, Tilburg

Bekijk meer:acupunctuur

adv.