Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geuren om van stress en angst af te komen? Zo werkt het

Aangeboden door Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde 30 augustus 2020

De appeltaart van je oma, het parfum van je vader of de bloemen van de buurvrouw: geuren kunnen krachtige herinneringen opwekken. Opeens sta je in die keuken, zit je in de woonkamer of struin je door de straat. In aromatherapie wordt die psychologische werking gebruikt om stress, angst en emotionele disbalans te behandelen. Margaret van Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde vertelt erover.

“Bij aromatherapie worden etherische oliën van bloemen, bomen en struiken gebruikt. Niet alleen voor de geur, maar ook voor de geneeskrachtige werking op organen”, legt Margaret uit.

Aromatherapie

“Voor mensen die bang zijn voor naalden kan aromatherapie uitkomst bieden en kunnen ze tóch een vorm van acupunctuur ondergaan”, vult ze aan. Maar hoe dan? “De acupunctuurpunten worden behandeld met de oliën, die de werking van het specifieke punt stimuleren. Zo breng je, net als bij ‘normale’ acupunctuur de Qì in beweging.”

Voorbeelden

Een hoop theorie, maar Margaret heeft ook voorbeelden. “Oké, stel: iemand heeft last van stress en kan niet goed slapen. Dan behandel ik die met oliën van lavendel, roos en bergamot. Die breng ik aan op Yintang, Anmian, lever 3 en dikke darm 4; de acupunctuurpunten in dit geval. Vervolgens stimuleer ik die met een speciale massagetechniek.”

Tekst loopt door onder foto.

aromatherapie
Foto: Pixabay.

Angst voor naalden

“Veel volwassenen ervaren deze techniek als zeer prettig, maar wat ook bijzonder is, is het vervolg. Het helpt veel mensen namelijk ook om hun angst voor naalden te overwinnen. Echt waar! Zo’n 50% van de patiënten worden na vijf aromabehandelingen tóch met naalden geprikt”, besluit Margaret.

Lees ook:

Chinese geneeskunde

Lesje Chinese geneeskunde: ‘Als iemand niet ziek is moet die juist behandeld worden’

Voorkomen is beter dan genezen. Dat horen we vaak, ook hier in het westen. Margeret van Surya Prakti...
Chinese geneeskunde

Interessant: zo kijkt de Chinese geneeskunde tegen corona aan

Nu de contactberoepen weer op volle toeren draaien, mag ook Margeret van Surya Praktijk voor Acupunc...
Margaret

Margaret helpt vanuit huis: ‘Diagnose is lastig zonder zien, voelen en ruiken’

Een hoop ondernemers zitten op dit moment in onzekerheid. Veel horeca is dicht, evenementen kunnen v...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde. Meer over Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde ontdekken?

Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurgeneeskunde

acupunctuur

Gesloten08:00 - 20:00

Wandelboslaan 30, Tilburg

Bekijk meer:acupunctuur

adv.