Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komt (mogelijk) een wespenplaag en dit kun je ertegen doen

Door Thijs Dingemans 12 augustus 2019

Wat is dat mooie weer toch ontzettend fijn! Lekker genieten van een drankje in je achtertuin, of op een terrasje aan het Piusplein. En opeens zie je een zwart-geel beestje voorbij vliegen. Uit onderzoek blijkt dat er dit jaar meer wespen zijn dan ooit. We hebben er – helaas – al een aantal gespot. En het wordt alleen maar erger! Dit kun je doen tegen de aankomende wespenplaag: 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Houd eten en drinken weg

Zet geen eten en drinken in je tuin. Ja goeie tip, maar jij wil wel gewoon genieten van een hapje en drankje. Snappen we. Je drankje kun je ook afdekken met cellofaan en dan een rietje erin steken. Of gebruik een afgedekt jampotglas. Zo komen de wespen niet in jouw drankje. En wil je de tafel schoonmaken, doe dat dan met azijn. Wespen houden niet van azijnlucht.

Pas op met parfum en zonnebrandcrème

Wespen zijn dol op lekkere luchtjes, zoals parfum of zonnebrandcrème. Van citrusgeuren en kruidnagel moeten ze juist niets hebben. Ben je bijvoorbeeld aan het barbecueën? Snij een sinaasappel of citroen in schijfjes, druk daar wat kruidnagels in en leg dit op een schaaltje. Jij vindt het misschien lekker ruiken, maar de wespen vliegen liever de andere kant op.

Maak een nepnest

Wat ook schijnt te helpen: een nepnest. Vul een donkere plastic tas (bijvoorbeeld een vuilniszak) met krant en hang deze op aan je terras. Zorg dat het ongeveer de grootte van een basketbal heeft. De wespen zullen denken dat jouw tuin al ‘bezet’ is door andere wespen en gaan op zoek naar een andere plek.

Blijf rustig

Het is misschien niet de makkelijkste tip wanneer een wesp rond je hoofd zoemt, maar blijf rustig. Als je gaat slaan dan kunnen ze steken en er wordt een stofje geactiveerd bij ze waardoor er nog meer wespen komen.

Verwijderen

Heb je een wespennest in je tuin? Dan kun je bijvoorbeeld dit bedrijf in Tilburg bellen om het weg te laten halen. Voor de verwijdering van zo’n nest moet je wel betalen.

Lees ook:

wespenplaag nederland 2019

Oh no… Grootste wespenplaag ooit op komst?

Bzzzt, ben je net lekker een colaatje aan het drinken op het terras bij Café Bolle, vliegt er zo’n w...
blauwalg Leijpark

En dat met deze hitte: blauwalg gevonden op drie plekken in Tilburg

Nu het zo warm is, is het natuurlijk heerlijk om even het water in te duiken. Al is het maar een plo...
eikenprocessievlinder

Mysterie opgelost: zo ziet de eikenprocessievlinder eruit

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen hoe de eikenprocessierups eruitziet. Grote kans d...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.