Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Tilburg en zo reageren Tilburgers

Door Rowie van der Vliet 23 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. “Mensen moeten begrijpen dat het virus zich niet verspreidt, wij verspreiden het”, aldus Tilburger Pee-Jay Czifra-Malawau.

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Tilburg

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Tilburgers niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Weterings krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Theo Weterings krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Tilburgers kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Weterings mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Tilburg op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Dit vinden Tilburgers van te maatregelen.

Middelvinger naar de zorg

“Het is jammer dat het noodzakelijk is, maar het is niet anders. Dat markten toch volstaan en dat mensen een dagje in het park gaan picknicken vind ik respectloos voor de zorg. Dan staan ze dinsdagavond wel te applaudisseren, maar geven ze de dag erna wel een middelvinger naar de zorg door de deur uit te gaan. Zelf heb ik al eigen maatregelen ingevoerd. Door mijn medische verleden met kanker heb ik een verlaagde weerstand. Ik kom al weken niet meer naar buiten. Eigenlijk vind ik de maatregelen nog soft. Ik heb zoiets van: gooi alles maar op slot. Natuurlijk is het wel spijtig dat evenementen worden afgelast, maar dat is een luxeprobleem. Al realiseer ik mij dat het voor ondernemers zware tijden zijn”, aldus Pee-Jay Czifra-Malawau.

Rekening houden met elkaar

Jason Haans vindt het goed dat er maatregelen getroffen worden. “Mensen moeten zich totaal bewust zijn, heel ernstige situatie is. We zijn met z’n allen verantwoordelijk zijn voor het resultaat. Het lijkt wel of sommigen dit zien als een vakantie. Mensen moeten rekening houden met elkaar. Het is nu effe proberen met elkaar iedereen staande te houden. Ook in mijn branche [Jason is artiest, red.] wordt er van alles afgelast. De presentatie van mijn eerste single is uitgesteld. Helaas is het niet anders. We moeten dit met z’n allen doen.”

Winkels niet dicht

Evenementen zijn verboden in Tilburg, maar winkels moeten nog niet dicht. Frank en Malou van Cool Bananas geven een reactie. “In eerste instantie zijn we blij dat we open mogen blijven. Stiekem vreesden we dat dit morgen niet meer zou mogen. Als kleine ondernemers besparen we niets als de winkel sluit, maar leveren we wel dat kleine beetje omzet in dat er nog is. Wel is het duidelijk dat aangescherpte maatregelen nodig zijn. Laten we hopen dat iedereen in het land zich wel gaat gedragen zoals de overheid verwacht. En dan kunnen we in de loop van dit jaar toeleven naar een bruisend Tilburg.”

Lees ook:

Tilburg Zingt en meer! Deze evenementen gaan nu niet door in Tilburg

Alle evenementen en samenkomsten in Tilburg worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honde...
Team Kappers aan de Nieuwlandstraat

Veel kappers in Tilburg gaan dicht om samen te strijden tegen corona

Ondanks het advies van het RIVM dat kappers gewoon open kunnen blijven, gaan veel kappers in Tilburg...
aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...

adv.