Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

UPDATE: Zo ziet naar een kroeg en het restaurant gaan er straks uit in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 20 mei 2020

Kun je niet wachten tot het 1 juni is? Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Tilburgse horeca weer open! We lichten het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland toe, waarin precies beschreven staat hoe het straks is om naar een kroeg of restaurant in Tilburg te gaan.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

1,5 meter in de horeca

Hoera voor de horeca. Op 1 juni gaan restaurants en kroegen in Tilburg weer open. Het gaat om een versoepeling van de coronamaatregelen, waarbij we nog steeds zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt op 1,5 meter jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ze mogen op een kortere afstand dan 1,5 meter jouw bestelling opnemen, uitserveren en afruimen.

Dertig man

In de kroegen en restaurants is er binnen plek voor dertig man. Dat is inclusief personeel. Bij The Talk gaan ze daarom in shifts werken. “Voor ons betekent het dat er op 1 juni zo’n 20 tot 22 mensen binnen mogen zijn met de 1,5 meterregeling. Onze normale capaciteit binnen is rond de 60.” Weet je vast al, maar iedereen moet reserveren! Ook moet iedereen aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Controlegesprek

Voordat je mag gaan zitten, ben je er nog niet. Bij binnenkomst moet jij je handen gelijk wassen. Dat mag ook gebeuren door desinfecterende gel te gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen zoals: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg in Tilburg jou weer buitenzetten.

Maximaal vier mensen

Er zijn ook regels voor de grootte van de groep waarin je komt. Je mag met maximaal vier mensen aan een tafel zitten. Daar is een uitzondering op. Als je gezin uit meer dan vier mensen bestaat, zijn jullie allemaal welkom.

Als gasten weggaan

Nadat gasten weggaan worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Terras

Wil je liever een terrasje pakken bij een kroeg of restaurant in Tilburg? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn. Hoe groter het terras, hoe meer Tilburgers een tafeltje kunnen bemachtigen. Er is dus geen vast limiet van het aantal mensen dat op een terras mag zitten. Reserveren is niet nodig.

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dan is dat een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreven. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Lees ook:

Oude Markt

Kappers en terrassen gaan weer open en meer: ‘Zal moeilijk zijn om genoeg omzet te halen’

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Tilburgers. Het kabinet heeft ...
Nieuwland

13 x dit zijn volgens locals de fijnste terrassen waar we straks weer naartoe kunnen

Ben je ook al aan het duimen? Als we het coronavirus en de bezetting op de intensive care onder cont...

Laatste kans: steun de lokale ondernemer en win €100,- tegoed voor jouw favoriete horecazaak

Je kunt – op kosten van indebuurt – jouw favoriete restaurant, koffiezaak of lunchroom helpen in dez...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.