Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: We nemen een kijkje bij de nostalgische kermis

Door Rowie van der Vliet 22 juli 2020

Naast het Besterdplein, Paleisring, Stadhuisplein en het Koningsplein vinden we ook een stukje kermis in Tilburg-West. Bij De Zeven Geitjes geniet je namelijk tot en met zondag 26 juli van de nostalgische kermis.

Wie het terrein van De Zeven Geitjes oploopt, ziet al snel een speciale in- en uitgang. Daar staat een beveiliger, die bezoekers met een brede glimlach begroet. “We hebben hier in de late middag ook spitsuur, hoor. Nu is het nog rustig in het begin van de middag. Maar rond 20.00 uur gaat iedereen netjes weg en kan ik om 21.00 uur zonder problemen het hek weer dichtdoen.”

Andere sfeer dan het centrum

De bewaker glimlacht zo breed omdat deze kermis voor hem de eerste keer is dat hij weer aan de slag kan. “Kermiswethouder Rolph Dols is ook wezen kijken en die vond het goed gaan hier. En andere gemeenten, zoals Oss, kwamen ook langs om te peilen hoe het hier gaat.” De sfeer is gemoedelijk en de anderhalve meter wordt goed aangehouden door ouders. De kinderen – die geen afstand hoeven te houden – rennen enthousiast over het terrein. Het is een andere sfeer dan in het centrum, want door de bosrijke omgeving doet het bijna aan als de Efteling, zo vinden ook exploitanten.

Een groot succes

Geert Aarts van De Zeven Geitjes noemt de nostalgische kermis een groot succes. “De bezoekers zijn erg te spreken over de opzet en het initiatief. Een spreiding van kermisaanbod was voor dit jaar gewenst. Zeker om ouderen en kinderen samen een leuke kermisbeleving te kunnen bieden.”

Gratis entree

De entree voor de nostalgische kermis is helemaal gratis. Wil je in een attractie of wat eten? Dan kun je kaartjes kopen aan de kassa die voor alle attracties te gebruiken zijn. Op het terrein vind je een spookhuis, oliebollenkraam, mini-reuzenrad, draaimolen, zweefmolen en meer. De kermis is tot en met zondag 26 juli open van 12.00 tot 21.00 uur.

Lees ook:

bereikbaarheid tilburgse kermis 2019

Zwieren, zwaaien, rondjes draaien: zo ziet het uitzicht van de zweefmolen op de kermis eruit

Zwieren, zwaaien, rondjes draaien! Dit jaar kan het onverwachts wel, want de Tilburgse Kermis gaat d...
Tilburgse Kermis Roze Maandag 2017

Handig! Zo zie je hoe druk het is op de kermis

Ideaal! Je kunt gewoon vanaf de bank of in bed zien hoe druk het nu eigenlijk op de kermis in Tilbur...

Paraplu mee? Dit is de weersverwachting voor de Tilburgse Kermis 2020

Moeten we onze zonnebrand of een paraplu meenemen tijdens een rondje op de vakantiekermis 2020? Dat ...

Meer over Uitspanning de Zeven Geitjes ontdekken?

Uitspanning de Zeven Geitjes entertainment

Gesloten11:00 - 19:00

Reeshofdijk 18, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

adv.