Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tweede golf coronavirus: dit zijn de nieuwste cijfers van Tilburg

Door Redactie Tilburg 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 99 mensen uit Tilburg. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Tilburg

Ondanks dat er van een tweede golf gesproken wordt, is het aantal besmettingen in één week in Tilburg juist afgenomen. Deze week waren het er dus 99, vorige week waren dat er nog 104 en de week daarvoor 108.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Tilburg vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Tilburg zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Tilburgers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Tilburgers die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Huize Borretje

Dit studentenhuis ging twee weken in quarantaine: ‘Corona heeft ons verbroerderd’

Gidion le Sage en de rest van de bewoners van studentenhuis Huize Borretje dachten in het begin nog ...
ETZ Elisabeth

Kijktip: zo ging het eraan toe in het ETZ in coronatijd

Weet je nog eerder dit jaar, toen we hoorden dat de eerste coronapatiënt in Nederland in het Elisabe...

adv.