Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Timothy vrolijkt werk helden uit de zorg op: ‘Ik wil iets nuttigs doen in deze tijd’

Door Rowie van der Vliet 16 april 2020

Haarnetje, klompen, mondkapje, bril, beschermende kleding. De helden uit de zorg op de intensive care in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis zien er bijna allemaal hetzelfde uit in deze tijd. Timothy Mahler van Mahler Inkworks studio helpt het zorgpersoneel aan een beetje vrolijkheid. Hij beschildert klompen. 

“Het mooiste is om de reactie op het gezicht van de helden uit de zorg te zien. Ze zijn helemaal blij met een persoonlijk, uniek kunstwerkje op hun schoen. Als ik dan vraag naar hun ervaring op de intensive care hoor ik hoe heftig het werk is. Het zorgpersoneel heeft het heel druk in deze tijd. Mooi om dan de blik in hun ogen te zien als ze de klompen vasthouden. Dan krijg ik het gevoel dat ik toch iets kan toevoegen. Niet alleen omdat het mooi is, maar het de werklast een beetje verlicht. Dit vrolijkt de boel op. Mensen die er voor kiezen om in de zorg te gaan zijn heel bewonderenswaardig. Je moet uit een bepaald hout gesneden zijn”, zegt Timothy.

Iets betekenen voor mensen in de zorg

Het idee om klompen te beschilderen komt niet van Timothy zelf. “Mijn buurvrouw tagde mij in een post op Instagram van Tattoo Bob. Daar hebben ze al zo’n 200 klompen beschilderd. Ze vroeg of ik dat ook voor haar kon doen. Inmiddels heb ik meer zorgpersoneel geholpen Ik beteken graag iets voor haar en ander zorgpersoneel, want mijn tattooshop is nu dicht. Ik wil graag iets nuttigs doen. Hopelijk is dit het. Het zorgpersoneel is echt mijn belangrijkste drijfveer. Voor mij is het heel fijn dat ik met mijn creativiteit iets mag bijdragen. Als iemand in de gezondheidszorg wil dat ik iets soortgelijks doe, laat het me dan weten. Ik kan er nog een paar doen.” Je kunt Timothy altijd een berichtje sturen via zijn Instagram om handbeschilderde klompen te bestellen.

Nog meer beschilderde klompen voor hardwerkende helden in de gezondheidszorg. Bedankt voor jullie harde werk en bedankt…

Posted by Mahler Inkworks tattoo studio on Tuesday, 14 April 2020

Lees ook:

Voedselbank armoede in Tilburg

Samen sterk! De overheid zet de landmacht in om Voedselbank Tilburg te helpen

Samen staan we sterk in Tilburg. In deze tijd komt hulp uit de meest onverwachte hoeken. Soms ook bu...
Serve the City

Honderden studenten helpen Tilburg: ‘Waarom hebben we onszelf dit aan gedaan?’

De namen Jelle van Dijk, Juul Snijder, Despina de Werd, Benthe Frie en Anne-Lin van Gelder zeggen je...

ETZ ontwikkelt gratis ‘corona check app’

Twijfel je of die droge hoest, neusverkoudheid of keelpijn waarmee je rondloopt misschien duidt op b...

adv.