Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgse Kermis gaat door: zo zit het met Roze Maandag 2020

Door Rowie van der Vliet 8 juli 2020

De Tilburgse Kermis gaat door in aangepaste vorm. Op drie pleinen vinden we straks zo’n vijftig attracties. Heel Tilburg had na dat nieuws gelijk een vervolgvraag: hoe zit het met Roze Maandag 2020? We hebben het antwoord!

We houden je niet langer in spanning: Roze Maandag gaat niet door. Dit jaar komt er geen pridewalk door de straten van Tilburg en doen de meeste kroegen niet veel aan het feest. Stichting Roze Maandag besluit om het feest in 2020 niet door te laten gaan, zo vertelt voorzitter Freek Reffeltrath aan Stadsgezicht.

Roze Maandag 2020 is definitief afgelast

De organisatie is gelijk gaan brainstormen nadat vorige week donderdag bekend werd dat de Tilburgse Kermis doorgaat in een kleinere versie. Even werd er gedacht aan een optreden van drag queens in de Stadhuisstraat, maar ook dit is van de baan. Stichting Roze Maandag is bang dat er teveel mensen op afkomen. Wel organiseren ze enkele activiteiten op afstand met KermisFM. Ook is er maandag 20 juli een boekpresentatie in de LocHal van het boek ‘Van Willem II naar Roze Maandag’. De roze sfeer is maandag niet helemaal verloren: de kermis zelf wordt versierd met beelden van het iconische feest.

Hier gaat het nog wél door

De Lollipop besluit nog wel iets te doen aan Roze Maandag. “Bij een Tilburgse Kermis hoort een Roze Maandag. Helaas is een traditionele Roze Maandag in deze tijden niet mogelijk. Aangezien we als enig gaycafé van Tilburg direct aan de kermis zitten, willen we deze dag toch niet voorbij laten gaan”, zo zeggen de eigenaren. Volgens de richtlijnen komen er shows van drag queens en draaien dj’s dansbare muziek. Wie binnen wil feesten, moet een plek reserveren. Vol is vol! Reserveren op het terras hoeft niet, maar dan krijg je wel een vaste plek aangewezen waar je moet blijven zitten. Als je gaat, zorg ervoor dat jij je aan de maatregelen houd. Café Peanuts heeft nog geen speciaal evenement op de planning staan.

Lees ook:

JAAA! De Tilburgse Kermis gaat door en zo komt het eruit te zien

Wie, wat, waar?! Het beste nieuws van 2020 tot nu toe: de Tilburgse Kermis gaat door in kleinere vor...

adv.