Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgers zetten zich deze week in tegen corona op het Wagnerplein

Door Rowie van der Vliet 20 mei 2020

Albert Heijn Wagnerplein, de Voedselbank, Brabant Maatjes en Buurtsport Tilburg hebben de handen ineen geslagen. Deze toppers zetten zich in tegen het coronavirus op het Wagnerplein. Ze halen namelijk donaties op voor de Voedselbank.

Brabant Maatjes rijdt al weken door de stad om donaties bij Tilburgers thuis op te halen. Nu pakken ze het nog grootschaliger aan. In samenwerking met Albert Heijn Wagnerplein, Buurtsport Tilburg en de Voedselbank kun je donaties inleveren bij de locatie van Albert Heijn in Tilburg-Noord. “Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen zijn of haar adres wil geven. Dit is een centrale plek waar iedereen kan doneren”, aldus mede-initiatiefnemer Bryan Vreijsen van Brabant Maatjes.

Hoe werkt het?

Doe je toevallig boodschappen bij de Albert Heijn aan het Wagnerplein? Dan kun je eventueel extra rijst, koffie/snelfitermaling, pasta, pastasaus, soep in blik, mie (bami) of een houdbaar product in je mandje gooien voor de Voedselbank. Deze kun je later inleveren in de daarvoor bestemde boxen of kratten. “Mensen die hier geen boodschappen doen, zijn natuurlijk ook welkom om deze producten in te komen leveren”, zegt Bryan. De donatiebakken staan nog tot en met zondag 24 mei bij Albert Heijn Wagnerplein. Van 10.00 tot 16.00 uur vind je er vrijwilligers, waaronder iemand van de Voedselbank. Daarna blijven Kim en Bryan van Brabant Maatjes donaties aannemen bij Tilburgers aan huis.

Iets betekenen voor een ander

Niet alleen de Voedselbank vindt het een geweldige initiatief. Vanuit Brabant Maatjes, Albert Heijn Wagnerplein en Buurtsport Tilburg helpen vrijwilligers ook heel graag mee. “Bij ons in de groep zitten veel jongeren die nu al maanden thuiszitten door de coronacrisis. Zij hebben nu bijvoorbeeld weinig werk of kunnen niet naar school. Ze zitten nu vaak eenzaam thuis. We horen van leden dat ze het geweldig vinden om nu te helpen. Als we ook maar iets kunnen betekenen voor een ander dan is dat mooi meegenomen”, aldus Bryan.

Hard geraakt

De Voedselbank werd hard geraakt in het begin van de coronacrisis in Tilburg. Veel vrijwilligers zijn wat ouder en konden niet meer komen helpen. Soms door gezondheidsklachten, soms door de angst om naar buiten te gaan. Honderden studenten van Serve the City en daarnaast jongeren van Brabant Maatjes besloten daarom in het gat te springen, zodat de Voedselbank weer open kon gaan. Ook werd er hulp aangeboden vanuit defensie.

Lees ook:

Bryan en Kim halen eten op voor de Voedselbank: ‘Iedereen in Tilburg kan meehelpen’

Bryan Vreijsen en Kim Mathura zijn in andere tijden druk bezig om Brabantse jongeren te verbinden vi...
Serve the City

Honderden studenten helpen Tilburg: ‘Waarom hebben we onszelf dit aan gedaan?’

De namen Jelle van Dijk, Juul Snijder, Despina de Werd, Benthe Frie en Anne-Lin van Gelder zeggen je...
Voedselbank armoede in Tilburg

Samen sterk! De overheid zet de landmacht in om Voedselbank Tilburg te helpen

Samen staan we sterk in Tilburg. In deze tijd komt hulp uit de meest onverwachte hoeken. Soms ook bu...

Meer over

Corona Nieuws

adv.