Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Per 1 december: op deze plekken in Tilburg is een mondkapje verplicht

Door Carin van der Meij 30 november 2020

In het openbaar vervoer, in het vliegtuig, op de luchthaven en in een touringcar ben je al verplicht om een mondkapje te dragen. Vanaf dinsdag 1 december wordt de mondkapjesplicht uitgebreid naar alle publieke binnenruimtes. Hier een opsomming van een paar plekken in Tilburg waar je voortaan een mondkapje moet dragen. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Tot nu toe was het dragen van een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes een dringend advies, maar dit wordt nu verplicht. Het geldt voor iedereen van 13 jaar of ouder. Wie zich hier niet aan houdt, riskeert een boete van € 95,-.

Winkels

Bezorgdienst binnenstad
De binnenstad krijgt een bezorgdienst. Foto: indebuurt Tilburg

Of het nu om een supermarkt, kledingwinkel of juwelier gaat; in alle winkels geldt dat je voortaan een mondkapje moet dragen.

Musea

textielmuseum
Foto: Wikimedia Commons

Een bezoekje brengen aan het TextielMuseum of  De Pont? Vergeet niet je mondkapje mee te nemen, want ook hier is dit vanaf december verplicht.

Theaters en concertzalen

Coronamaatregelen
Bij Theaters Tilburg gaan de deuren sinds december weer open. Foto: indebuurt Tilburg

Wanneer je Theaters Tilburg of De Nieuwe Vorst binnenstapt, moet je vanaf 1 december een mondkapje dragen. Als je eenmaal op je plek zit, mag je wel je mondkapje afdoen. Ga je tussendoor naar de wc? Dan moet de mondkap weer op. Poppodium 013 blijft trouwens nog gesloten totdat er shows met meer dan 30 man publiek mogen zijn.

Benzinestations

Shell Express aan de Kempenbaan. Foto: Google Maps

Tip: leg een extra mondkapje in de auto. Je kunt namelijk vanaf december alleen tanken en aan de counter betalen als je een mondkapje op hebt.

Horeca

Xu Noodle Bar in Tilburg. Foto: indebuurt Tilburg

Restaurants, cafés, en andere horecazaken zijn vanwege de gedeeltelijke lockdown nog steeds gesloten. Als de deuren weer geopend zijn, is het hier verplicht om een mondkapje te dragen. Net als in het theater en een concertzaal mag je ‘m aan tafel wel afdoen.

Onderwijs

score eindexamens tilburg
Foto: Reeshof College

Leerlingen, studenten, leraren en ander personeel in het onderwijs moeten een mondkapje dragen als zij door het schoolgebouw lopen. Dit geldt voor iedereen in het voortgezet onderwijs, het voortgezet speciaal onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Als iedereen in de les een vaste zit- of staanplaats heeft, mag het mondkapje af. Voor lessen in zang, toneel, gym en andere vormen van praktijkonderwijs is een uitzondering gemaakt. Daar hoef je dus geen mondkapje te dragen.

Bij de kapper, tijdens rijlessen of andere contactberoepen

City Massage
Foto: City Massage

Het is onmogelijk om in een kapsalon, nagelstudio of massagesalon anderhalve meter afstand te houden. Daarom moeten zowel klanten als medewerkers in contactberoepen verplicht een mondkapje dragen. Zorgverleners zoals huisartsen en fysiotherapeuten krijgen hiervoor een uitzondering.

Stations in Tilburg

Het busstation. Foto: Kirsten Cuppen

Het is al verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Voortaan moet je er ook eentje in stations en bij bus- en tramhaltes dragen. Dit geldt ook als je het station alleen als doorgang gebruikt.

Meer details over de mondkapjesplicht lees je op de website van de Rijksoverheid.

Lees ook:

My Jewellery

MAG DAT: samen shoppen met een groepje vriendinnen in Tilburg?

Hoe zit het eigenlijk met shoppen met een groepje vriendinnen, mag dat in coronatijd? Mag je met mee...

Coronaproof uitje: spot de allernieuwste muurschildering in Tilburg

Bijna weekend! Tijd om van die bureaustoel af te komen en leuke dingen te doen. We hebben weer een t...
Kerstbomen

5 x cafés die zijn omgetoverd tot pop-upwinkel

Wat doe je als je café al wekenlang dicht is en je niet weet wanneer je weer open mag? Sommige kroeg...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Nieuws

adv.