Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Horecaregels worden aangescherpt in Tilburg: ‘Minder zin om te werken met zoveel restricties’

Door Rowie van der Vliet 6 augustus 2020

We moeten ons aan meer horecaregels in Tilburg gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerdere versoepelingen voor horecagelegenheden worden teruggedraaid. Dat heeft het kabinet tijdens de persconferentie van donderdag 6 augustus aangekondigd. Dit betekent het voor je bezoek aan de horeca in Tilburg. 

“In de horeca verslapt de naleving van de basisregels. We draaien daarom een eerdere versoepeling terug”, vertelt premier Mark Rutte tijdens de ingelaste persconferentie.

Extra horecaregels in Tilburg

Wat betekent dit? De premier stelt ons gerust: mensen kunnen nog steeds uit eten of naar het terras. Echter komen er voor zowel binnen als buiten extra regels:

  • Iedereen blijft zitten op zijn plek;
  • reserveren kan van tevoren of voor de deur;
  • het checkgesprek om te vragen naar gezondheidsklachten moet worden nageleefd;
  • aan bezoekers wordt gevraagd om hun naam en contactgegevens in te vullen bij de horecazaak die zij bezoeken. “Zodat we mensen snel op kunnen sporen als het nodig is, in verband met contactonderzoek”, licht de premier toe.

Ook kunnen burgemeesters besluiten de openingstijden van nachtwinkels en horeca in te perken tot 0.00 uur ’s nachts. “Als de cijfers daar aanleiding toe geven kunnen we dat oprekken naar landelijk niveau”, aldus Rutte.

Twee weken dicht vanwege besmetting

Dat is nog niet alles. Horeca, musea en pretparken kunnen dichtgaan als de GGD vaststelt dat er op die locatie meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden. De locatie kan voor maximaal twee weken dichtgaan. 

‘Het gaat je niks aan waar ik woon’

Nog niet alle cafés hebben de persconferentie op de voet gevolgd en weten van de aangescherpte regels. Bij Café de Wijn is het een ander verhaal. Bernadette van den Broek volgt het op de voet. “Het is voor ons geen probleem om de naam en contactgegevens van mensen te vragen. Veel mensen zijn vaste gasten die bij ons komen. Al zijn er misschien ook gasten die zeggen: ‘Het gaat je niks aan waar ik woon.’ Niet omdat ze niet willen dat ik dat weet, maar omdat ze het zo’n gedoe vinden en kunnen worden gecontroleerd door de overheid.”

Niet met een mondkapje werken

“Het is nu afwachten wat de burgemeester zegt. Als wij echt om 0.00 uur middernacht moeten sluiten of een mondkapje op moeten dan houdt het op. Mensen hebben dan minder zin om te gaan en zo lopen wij veel omzet mis. Als er een lockdown komt, gaat denk ik alles failliet. De bank staat ook niet te springen om geld uit te lenen. En ik ga niet met een mondkapje op staan. Ik heb minder zin om te werken met al die restricties. Maar het gaat erom dat we het leuk maken voor de klanten”, zegt Bernadette.

Lees ook:

Heuvelse Kerk geregistreerde besmettingen

Landelijk meer coronabesmettingen: zo zit het in Tilburg

Het aantal geregistreerde besmettingen van het coronavirus loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft...
Geen auto coronateststraat

Coronateststraat in Tilburg: dit moet je doen als je geen auto hebt

De coronateststraat in Tilburg is inmiddels alweer bijna een maand open. Iedere Tilburger die zich w...

adv.