Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Tilburg stijgt sneller: hoogste toename in één week

Door Rowie van der Vliet 29 september 2020

In een week tijd zijn 19.326 Nederlanders positief getest op corona, onder wie 190 mensen uit Tilburg. Dit is de hoogste toename van nieuwe geregistreerde besmettingen in één week in Tilburg. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 23 tot en met 29 september.

Om te vergelijken: van 17 tot 24 maart was er een toename van 123 patiënten waarbij corona werd geconstateerd. Dat hoeft niet te betekenen dat de daadwerkelijke besmettingen toen echt minder waren, want er werd destijds veel minder getest. In de periode van 23 tot 29 september zijn er 190 Tilburgers positief getest op het coronavirus. Vorige week waren het er 99 en de week daarvoor 104.

Coronacijfers in Tilburg

Het aantal ziekenhuisopnames door coronaklachten is in de periode 23 tot en met 29 september een stuk lager. Er kwamen vorige week twee mensen in het ziekenhuis te liggen door het coronavirus. In die tijd zijn drie Tilburgers overleden door de gevolgen van covid-19. Bij deze cijfers is er geen sprake van de hoogste toename in één week.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Tilburg vanaf half maart tot nu toe.


Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in Tilburg zijn (geweest) vanaf half maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Tilburgers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Tilburgers die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 206.670 mensen zich afgelopen week bij een GGD-locatie laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 11.300 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dit is omgerekend 7,4%. (Let op: positieve testen op andere locaties dan GGD-teststraten worden niet meegerekend). Een week eerder, in week 38, werden 13.571 nieuwe besmettingen gemeld. De afgelopen week overleden 102 Nederlanders aan de gevolgen van het coronavirus.

Persconferentie

De cijfers komen een dag na een persconferentie van premier Rutte en minister Hugo de Jonge. Tijdens de persconferentie spraken de twee hun zorgen uit: “Het aantal besmettingen loopt zo snel op dat we dreigen achter het virus aan te lopen.” Om die reden zijn nieuwe maatregelen ingevoerd. Dat lees je hier: 

slijterij horeca sluiten 22.00 uur

Horeca sluit om 22.00 uur en meer coronamaatregelen: ‘Zag het niet aankomen’

De horeca sluit drie weken om 22.00 uur. Deze en andere ingrijpende coronamaatregelen worden ingevoe...

adv.