Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

GGD verhuist: zo zit het met de coronateststraat aan de Burgemeester Damsstraat

Door Rowie van der Vliet 1 december 2020

De huidige coronateststraat van de GGD zit aan de achterkant van het hoofdgebouw, aan de Burgemeester Damsstraat. Alleen is GGD Hart van Brabant sinds 1 december weg uit het bekende gebouw aan de Ringbaan-West. Hoe zit het dan met de coronateststraat? We leggen het uit.

Je leest het goed: de GGD zit niet meer aan de Ringbaan-West. Het nieuwe adres is Reitseplein 3. Dit is op loopafstand van Station Tilburg Universiteit. Op de nieuwe locatie vind je publieksdiensten reizigerszorg, seksuele gezondheid en jeugdgezondheidszorg. Bovendien verhuist het consultatiebureau ook mee en heet vanaf nu Consultatiebureau Reitseplein. Kom je voor een afspraak bij het team tuberculosebestrijding? Dan ben je welkom op Reitseplein 5. Maar zit hier nu ook de coronateststraat?

Coronateststraat verhuist

Lees meer over de nieuwe coronateststraat:

Coronastraat GGD

Kijken bij de nieuwe coronateststraat van de GGD: ‘Het is hartstikke druk’

"Is dat het?", vraagt een Tilburger opgelucht nadat ze een staafje in haar keel geduwd krijgt. De vo...

Ook de coronateststraat van de GGD aan de Burgemeester Damsstraat verhuist, maar niet naar het Reitseplein. Op donderdag 3 december opent een weersbestendige testlocatie aan industrieterrein Kraaiven. “De GGD corona testlocatie in Tilburg is de laatste van vier testlocaties die verhuist naar een weersbestendige locatie. GGD Hart voor Brabant kan hiermee 6.800 testen per dag uitvoeren. Daarnaast hopen we in Tilburg binnenkort antigeen (snel)testen te kunnen aanbieden”, zo vertelt een woordvoerder van de GGD.

Testen binnen 24 uur

Let op: er worden geen 6.800 tests in Tilburg gedaan, maar in heel de regio waar GGD Hart van Brabant actief is. In Cuijck, Uden en Den Bosch zitten ook coronatesstraten van de GGD Hart voor Brabant. In Cuijck kun jij je sinds kort laten testen en in Uden en Den Bosch zijn grotere testlocaties geopend dan voorheen. Hierdoor belooft de GGD dat mensen uit de regio zich binnen 24 uur kunnen laten testen op het coronavirus, ook in de weekenden.

Willekeurig bepaald

Hoe zit het dan met die antigeentest, ook wel bekend als sneltest? Ook dat vertelt de GGD. “Mensen kunnen niet zelf kiezen of ze een antigeentest krijgen. Dat wordt willekeurig bepaald bij het inplannen van de test. Voor zorgmedewerkers, zeventigplussers of mensen die behoren tot een medische risicogroep blijven we de PCR-test doen. Een PCR-test biedt namelijk extra zekerheid en dat kan in deze situaties verstandig zijn. De uitslag van een antigeentest is er gemiddeld binnen anderhalf uur. Ervaring leert dat de uitslag het snelst te raadplegen is via DigiD. Momenteel treffen we in samenwerking met Microvida de nodige voorbereidingen om op korte termijn in deze nieuwe testlocatie in Tilburg antigeentesten te kunnen uitvoeren.”

Lees ook:

Dit kun je verwachten van de intensive care tijdens corona [video]

Je hoopt het nooit mee te maken of te zien gebeuren bij een bekende: door coronaklachten op de IC te...
coronatest Tilburg corona positief getest Burgemeester Damsstraat

Redacteur Rowie deed een coronatest in Tilburg en dat ging er zo aan toe

Rowie had nét een weekje vrij. Echt genieten of op vakantie gaan zat er niet in, want de indebuurt-r...
Huize Borretje

Dit studentenhuis ging twee weken in quarantaine: ‘Corona heeft ons verbroerderd’

Gidion le Sage en de rest van de bewoners van studentenhuis Huize Borretje dachten in het begin nog ...

adv.