Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

ETZ ontwikkelt gratis ‘corona check app’

Door Rowie van der Vliet 5 april 2020

Twijfel je of die droge hoest, neusverkoudheid of keelpijn waarmee je rondloopt misschien duidt op besmetting met het coronavirus? Vanaf woensdag kun je digitaal een corona check doen in de gratis De ETZ Behandelwijzer app.

De ETZ Behandelwijzer bestond al langer, maar is aangevuld met een test om zelf na te gaan of je het coronavirus hebt.

Zo begin je

Als je de app hebt gedownload krijg je eerst een pagina waarop je een behandeldatum kunt aangeven. Het geeft helemaal niks als je die niet hebt. Dan druk je gewoon op de tekst Selecteer behandeling. Je hoeft niet te scrollen, want het Coronavirus staat al bovenaan. Druk daarna op informatie over het coronavirus en tik het vinkje bij Ik accepteer de algemene voorwaarden aan.

Geen vervanging

Voordat je druk aan de slag gaat om je klachten in te vullen, is het handig om dit goed in je oren te knopen: de app is geen vervanging van reguliere zorg of spoedzorg. Als je al met een behandelaar contact hebt gehad dan geldt dat persoonlijke advies! Snapte? Oké, je kunt nu je geslacht, leeftijd en postcode invoeren.

Informatie

Vanuit de app kun je meerdere dingen checken. Zo doe je een gezondheidstest, zie je wat je moet als je iemand in het ziekenhuis wilt bezoeken, krijg je tips als je in quarantaine zit, lees je algemene informatie en krijg je meer informatie voor het geval je een afspraak in het ziekenhuis in de agenda hebt staan.

Check of je symptomen van corona hebt

Wil jij de coronacheck doen? Selecteer als onderwerp in de app dan simpelweg Ik wil mijn gezondheid controleren. Daarna scroll je naar beneden geef je antwoord op een paar vragen. Je kunt aangeven of je hoge koorts en ademproblemen hebt. Ook geef je via de app aan of je last hebt van symptomen zoals keelpijn, verhoging, niezen, een loopneus of diarree. Heb je andere gezondheidsproblemen zoals COPD, astma, diabetes of hartfalen? De app neemt dit ook mee in het passende advies dat je krijgt.

Lees ook:

28 april

Coronamaatregelen verlengd: Tilburgers moeten binnenblijven tot 28 april

Dit zag je al van ver aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april. We moeten ...

Deze grafiek laat zien hoeveel besmettingen van het coronavirus er in Tilburg zijn

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus? In deze handige gr...
Kras2 broodjes Tilburg

Deze restaurants in Tilburg bezorgen óók in tijden van coronavirus

Horeca in Tilburg blijft dicht tot 6 april. Toch hoeven we niet altijd ons favoriete gerecht te miss...

adv.