Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De GGD opent een coronateststraat in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 30 april 2020

De GGD Hart van Brabant komt met een nieuw initiatief. In Tilburg, Uden en Rosmalen opent de zorgorganisatie een coronateststraat, zo valt te lezen op de website van de GGD

De coronateststraat kun je als medewerker van het primair onderwijs, pedagogisch medewerker van een kinderopvangcentrum of zorgmedewerker buiten het ziekenhuis bezoeken. Zoals de naam al zegt checkt een medewerker van de GGD hier of jij besmet bent met het coronavirus. Ziekenhuispersoneel kan zich zoals nu gebruikelijk in het ziekenhuis laten testen. Helaas zijn er geen testen beschikbaar voor andere Tilburgers. “Mogelijk verandert dit in de toekomst”, laat de GGD Hart van Brabant weten.

Coronateststraat in Tilburg

Zelfs als je in het onderwijs of de zorg werkt, kun je niet zomaar even naar de teststraat in Tilburg rijden. De GGD heeft een aantal regels opgesteld:

  • Je moet meer dan 24 uur last hebben van klachten die passen bij het coronavirus;
  • Je moet in het primaire onderwijs, de zorg (behalve het ziekenhuis) of de kinderopvang werken;
  • Jouw bedrijfsarts of instellingsarts moet je doorverwijzen en aanmelden bij de GGD.

Aanmelden

ZZP’ers in bovenstaande sectoren of werknemers zonder bedrijfsarts of instellingsarts kunnen zichzelf aanmelden. Je doet dat door te bellen naar 088-3686422. Wie wel een bedrijfsarts of instellingsarts heeft, moet zich eerst echt even bij hem of haar melden!

Uitslag van de test

Goed, je bent naar de coronateststraat gereden en hebt je test gedaan. Wat nu? Je zult even moeten wachten op de uitslag. Binnen 48 tot 72 uur weet je of je besmet bent met het coronavirus. Als de uitslag negatief is krijg je te horen van de GGD-medewerker wat je allemaal moet doen. Dit zal ook gevolgen hebben voor je gezin.

Landelijke verschillen

De GGD in heel Nederland houdt zich aan het testbeleid voor zorgmedewerkers buiten ziekenhuizen, de LCI-richtlijn COVID-19 van het RIVM. Toch kan het zomaar voorkomen dat het er bij de GGD in een andere regio anders aan toe gaat. Dat is omdat er volgens de richtlijnen ruimte is om sommige dingen lokaal in te vullen. De GGD Hart van Brabant doet dat in Tilburg, Uden en Rosmalen onder andere met een teststraat.

Lees ook:

aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...

Bijkletsen op de Heuvel? Corona-overtreding levert een strafblad op

De straten in de Tilburgse binnenstad lijken iets drukker te worden. Bij Intermezzo staat voortaan s...
zomertijd

Nieuwe coronamaatregelen: Kermis afgelast, scholen deels open

Kinderen mogen vanaf maandag 11 mei weer naar de basisschool. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt ti...

adv.