Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update RIVM: aantal besmettingen toegenomen in Tilburg

Door Carin van der Meij 8 september 2020

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Tilburg? Het RIVM meldt dat 108 Tilburgers afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week waren dit er 80.

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 2 tot en met 8 september.

Coronabesmettingen in Tilburg

In de periode 2 tot en met 8 september zijn er 108 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat brengt het totale aantal op 1237 aangetoonde besmette Tilburgers. Op 5 september is er helaas iemand naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht met coronaklachten. Daarmee komt het aantal Tilburgse coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen op 254, volgens de cijfers van het RIVM. Er is in de periode van 2 tot en met 8 september niemand in Tilburg overleden aan het coronavirus, maar helaas gebeurde dat wel op 1 september. In totaal zijn er in onze stad 164 Tilburgers overleden door coronaklachten.

Grafiek

Om je een beter beeld te geven, kun je in onderstaande grafiek het aantal registreerde besmettingen in Tilburg vanaf 13 maart tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.


Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Tilburg zijn (geweest) vanaf 13 maart 2020. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Tilburgers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Tilburgers die aan corona overleden zijn.

Aantal besmettingen in heel Nederland

Wat is de landelijke status? Zoals eerder gezegd: landelijk gezien loopt het aantal geregistreerde coronabesmettingen op. De afgelopen week zijn 5.427 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1.830 meer dan vorige week.

Van alle Nederlanders die zich deze week hebben laten testen – 180.182 – is 2,8 procent positief getest op corona. Een week eerder was dit 2,2 procent. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,17. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Lees ook:

Oproep: op kamers in Tilburg, hoe is dat in coronatijd?

Kamernet afstruinen en de ene na de andere hospiteeravond afgaan, tot je een mooi stulpje hebt gevon...
ETZ Elisabeth

Kijktip: zo ging het eraan toe in het ETZ in coronatijd

Weet je nog eerder dit jaar, toen we hoorden dat de eerste coronapatiënt in Nederland in het Elisabe...

Meer of minder meldingen van jeugdoverlast tijdens corona? Dit zijn de cijfers

De jeugd zit niet stil. Dat blijkt uit politiecijfers, die in kaart zijn gebracht door LocalFocus. V...

adv.