Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Door Rowie van der Vliet 9 maart 2020

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen te gaan, hebben grote gevolgen voor Tilburgers. Wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje. 

Laatste update van dit artikel: 31 maart 2020, 15.44 uur.

Zo begon het

De eerste besmette Nederlander met het coronavirus kwam uit Loon op Zand, maar ligt in quarantaine in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dit werd bekendgemaakt op 27 februari. Ook een vrouw uit Tilburg ligt in het ziekenhuis sinds 1 maart. Bovendien is een leerling van het Odulphuslyceum besmet, zo weten we sinds 5 maart. Het coronavirus is op 9 maart ook vastgesteld bij de Leyhoeve, aldus het Brabants Dagblad. Bezoekers zijn niet toegestaan en bewoners krijgen het advies zoveel mogelijk binnen te blijven. Op 11 maart werd bekend dat ook bewoners van woonzorgcentrum Padua zijn besmet. Daarna volgenden meerdere berichten van besmette bewoners. De woonzorgcentra zijn allemaal dicht.

Er zijn in Brabant nog veel patiënten van wie nog onduidelijk is door wie ze het virus hebben opgelopen.

Ziekenhuisopnames coronavirus per gemeente

Ziekenhuispersoneel

Ziekenhuispersoneel van ETZ liet zich vrijwillig testen op het coronavirus. Het gaat om 301 mensen, van artsen tot schoonmakers. Uit een steekproef blijkt dat 28 van de geteste medewerkers besmet zijn met het coronavirus.

Isolatie

Alle besmette personen zitten in isolatie, in de meeste gevallen gaat het om thuisisolatie. Maar ook in de quarantaine van het Elisabeth TweeSteden-ziekenhuis liggen patiënten.

Spreiden

Hoewel elke besmetting er eigenlijk een teveel is, weten we na de woorden van onze minister-president en onze eigen burgemeester ook dat het een kwestie van spreiden is. Met alle mooie initiatieven en flexibele ondernemers gaan we het zeker redden. Tilburg: we’ve got this! Vanaf 31 maart publiceert het RIVM alleen nog maar het aantal ziekenhuisopnames per stad.

Verkouden, hoesten of koorts

Last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan raadt de RIVM aan om de deur niet uit te gaan. Medewerkers van de GGD komen de persoon vervolgens zo snel mogelijk thuis testen. GGD regio Hart van Brabant brengt in kaart met wie de patiënten contact hebben gehad door middel van contactonderzoek.

Evenementen

Inmiddels zijn alle evenementen tot en met 1 juni afgelast op advies van de overheid. Dat treft Tilburg in het hart, en niet zo’n beetje ook. Het heeft zelfs invloed op begrafenissen. Maar natuurlijk ook Koningsdag en deze andere Tilburgse evenementen.

Check voor het laatste nieuws wat betreft het coronavirus het dossier van Brabants Dagblad.

Lees ook:

Afstand houden in de supermarkt

Dit betekent afstand houden vanwege het coronavirus in Tilburg

In de supermarkt heb je ze vast al gezien: posters waarop staat dat we 1,5 meter afstand moeten houd...
Kras2 broodjes Tilburg

Deze restaurants in Tilburg bezorgen óók in tijden van coronavirus

Horeca in Tilburg blijft dicht tot 6 april. Toch hoeven we niet altijd ons favoriete gerecht te miss...

Hé! Markten in Tilburg gaan ‘gewoon’ door en zo zit het

Winkels, horeca, sportscholen: allemaal voeren ze maatregelen in tegen het coronavirus. Ook op de ma...

adv.