Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De laatste coronacijfers in Tilburg: opvallend veel besmettingen onder studenten

Door Carin van der Meij 1 september 2020

Het RIVM meldt dat 80 Tilburgers afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week ging het om 60 inwoners.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De nieuwe cijfers gaan over de periode 26 augustus tot en met 1 september.

Coronabesmettingen in Tilburg

In totaal zijn er op 1 september 1129 coronabesmettingen vastgesteld in Tilburg. Op 26 augustus waren dit nog 1049 besmettingen. Zo komen we op een toename van 80 Tilburgers die positief zijn getest op het coronavirus. Het aantal ziekenhuisopnames is in de periode gelijk gebleven. In totaal zijn er 253 Tilburgers in het ziekenhuis beland door covid-19. Er is in de periode 26 augustus tot en met 1 september geen enkele Tilburger overleden aan het virus. Het coronavirus is deze week opvallend vaak vastgesteld bij studenten, zo meldt Brabants Dagblad. Sterker nog, het gaat om bijna alle coronabesmettingen van deze week, vertelt de GGD tegen de krant. Dat komt doordat studenten tijdens de introductieweken TOP Week en Purple Festival eigen feestjes organiseerden.

Grafiek

Onderstaande grafiek geeft het aantal registreerde besmettingen in Tilburg weer vanaf 13 maart tot 1 september.

Tekst loopt door onder de grafiek.


Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Tilburg zijn (geweest) vanaf 13 maart tot 1 september. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Tilburgers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Tilburgers die aan corona overleden zijn.

Aantal besmettingen in heel Nederland

Wat is de actuele stand van zaken in ons land? De afgelopen week zijn 3.597 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er negen meer dan vorige week.

Van alle mensen die zich deze week hebben laten testen – dat zijn er ruim 163.000 – is 2,2 procent positief getest op corona. Vorige week was dit 2,5 procent. Het reproductiegetal ligt nog steeds rond de een. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 1 september om 19.00 uur weer een persconferentie over de huidige stand van zaken rondom het coronavirus. Mocht het gevolgen hebben voor Tilburg dan lees je er natuurlijk over op indebuurt.

Lees ook:

Meer of minder meldingen van jeugdoverlast tijdens corona? Dit zijn de cijfers

De jeugd zit niet stil. Dat blijkt uit politiecijfers, die in kaart zijn gebracht door LocalFocus. V...
Geen auto coronateststraat

Coronateststraat in Tilburg: dit moet je doen als je geen auto hebt

De coronateststraat in Tilburg is inmiddels alweer bijna een maand open. Iedere Tilburger die zich w...

Burgemeester Theo Weterings: ‘Spreek mensen aan die zich niet aan coronaregels houden’

Burgemeester Theo Weterings doet zijn samen collega-burgemeesters John Jorritsma (Eindhoven) en Jack...

adv.