Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronateststraat in Tilburg: dit moet je doen als je geen auto hebt

Door Rowie van der Vliet 24 juli 2020

De coronateststraat in Tilburg is inmiddels alweer bijna een maand open. Iedere Tilburger die zich wil laten testen, kan langskomen – met de auto. We zoeken uit hoe het werkt bij de coronateststraat in Tilburg als je geen auto hebt.

Op de website van GGD Hart van Brabant staat dat de teststraten alleen met de auto te bereiken zijn. Maar kunnen Tilburgers zonder rijbewijs of eigen wagen dan echt niet getest worden? We bellen even met de GGD Hart van Brabant en leggen onze vraag voor. Een woordvoerder heeft het antwoord voor iedereen die zonder auto zit. “We hebben het liefst dat je met de auto komt. Vraag desnoods of iemand anders je kan brengen met de auto. Als het echt niet anders kan dan mag je op de fiets komen, maar laat het dan altijd weten dat je niet met de auto komt als je een afspraak maakt bij de coronateststraat in Tilburg.”

Waar moet ik zijn?

Wil je een coronatest laten afnemen, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg. Het nummer dat je moet bellen is 0800-1202. Het is zeven dagen per week van 8.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Het streven is dat je binnen 24 uur na je telefoontje getest wordt. Het nummer wordt al enorm vaak gebeld, dus het kan gebeuren dat je langer moet wachten. De test is helemaal gratis, maar zonder afspraak word je niet geholpen.

Hoe werkt zo’n coronatest?

In de teststraat wordt met een wattenschijfje keel- of neusslijm afgenomen. Deze monsters worden vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Het personeel draagt een mondkapje en beschermende materialen. Zelf hoef je vooralsnog geen mondkapje te dragen.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD coronatest?

De GGD in de regio streeft ernaar om binnen 48 uur de uitslag van de coronatest met je te delen, zo meldt GGD Hart van Brabant. Je krijgt sowieso de uitslag, of deze nu positief of negatief is.

Geen auto coronateststraat

Coronatest in Tilburg: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Tilbur...

Aantal coronabesmettingen in Brabant neemt toe: zo zit het in Tilburg

De terrassen zijn alweer even geopend, een filmpje pakken is weer mogelijk en zo zijn er nog meer co...
Terras Tilburg coronaboete

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

adv.