Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

Door Thijs Dingemans 8 mei 2020

De regel over het 1,5 meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de coronamaatregelen als je met een volle auto de weg op wilt gaan in Tilburg?

Dat het in een normale personenauto lastig is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, dat hoeven we je niet uit te leggen. Omdat niet iedereen een limousine of een bedrijfsbus op de oprit heeft staan, is het in de meeste gevallen niet mogelijk om met meerdere personen in een auto te zitten als jullie niet in hetzelfde huis wonen.

Afstand houden in de auto

Vraagt een vriend (die op een ander adres woont, op heel wat minuten fietsen) of hij met je mee kan rijden? Helaas is dat dan niet mogelijk. Dit omdat jullie geen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden in de auto. Maar wat als je jouw moeder naar de dokter of het ElisabethTweeSteden Ziekenhuis moet brengen, mag het dan nog steeds niet? De politie raadt af om in dezelfde auto te stappen wanneer jullie niet onder hetzelfde dak wonen. Toch kan het in sommige (nood)situaties niet anders. Als het dan toch nodig is, vraagt de politie om het contact in ieder geval te beperken.

Tekst loopt door onder foto.

Foto: Politie.nl

Boete én aantekening op je strafblad

Wanneer je met drie of meer personen in een auto zit en je niet op hetzelfde adres woont, kan je zelfs rekenen op een boete als je gesnapt wordt. De boete voor volwassenen bedraagt 390 euro is, voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar gaat het om 95 euro. Wanneer je ouder dan 18 jaar bent, ben je niet klaar met het betalen van de 390 euro op het moment dat de politie je staande houdt. Volgens de politie komt die boete ook als aantekening op je strafblad te staan

Samen reizen voor het werk

Word je normaal gesproken opgepikt door een busje van het werk, dan is het verstandig om met je werkgever te overleggen hoe je toch op een veilige manier je boterham kunt verdienen. Lukt het niet om met drie personen of meer 1,5 meter in de bedrijfsbus te houden en word je staande gehouden? Dan kan iedereen een boete krijgen. Heb jij dit als werkgever toegestaan? Dan is de boete niet mals. Het gaat om maar liefst 4.350 euro.

Lees ook:

winkels Heuvelstraat

Gastvrouwen, webcams en meer: zo maakt Tilburg de binnenstad coronaproof

Straks krijgen we nog steeds te maken met een anderhalvemetersamenleving. Het Ondernemersfonds is dr...

Vapiano gaat na de coronacrisis echt niet meer open

Een maand geleden heeft de eigenaar van restaurant Vapiano uitstel van betaling gekregen, maar dat w...
GGD Hart van Brabant

De GGD opent een coronateststraat in Tilburg

De GGD Hart van Brabant komt met een nieuw initiatief. In Tilburg, Uden en Rosmalen opent de zorgorg...

adv.