Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Landelijk meer coronabesmettingen: zo zit het in Tilburg

Door Carin van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde besmettingen van het coronavirus loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. We vertellen je hoe het in Tilburg zit.

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week.

Coronabesmettingen in Tilburg

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Tilburg? Er zijn in de periode van 22 juli tot en met 4 augustus 38 geregistreerde besmettingen gevonden. Per 100.000 mensen gaat dat om 17,3 besmettingen. Gelukkig is er in twee weken tijd niemand in het ziekenhuis in Tilburg opgenomen. In totaal kwamen er 18 besmettingen bij ten opzichte van een week geleden. Ook in Tilburg is het aantal coronabesmettingen dus toegenomen!

Coronabesmettingen in Nederland

Van alle plekken in Brabant zijn er in Breda de meeste geregistreerde besmettingen gevonden, namelijk 112. Per 100.000 inwoners zijn dit er 60,8. Dat is nog niets vergelijken met de cijfers uit Rotterdam. Daar zijn 796 mensen positief getest op het coronavirus. Per 100.000 inwoners gaat het om 122,2 besmettingen. Het zijn er meer dan in Amsterdam, met 563 geregistreerde besmettingen en 64,5 besmettingen per 100.000 inwoners.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook:

vakantiekermis

‘Echt te triest voor woorden’ 9 x dit vinden Tilburgers van de vakantiekermis

De vakantiekermis was een Tilburgse Kermis zoals we die nog nooit hebben meegemaakt. Met 55 attracti...
Geen auto coronateststraat

Coronateststraat in Tilburg: dit moet je doen als je geen auto hebt

De coronateststraat in Tilburg is inmiddels alweer bijna een maand open. Iedere Tilburger die zich w...

Burgemeester Theo Weterings: ‘Spreek mensen aan die zich niet aan coronaregels houden’

Burgemeester Theo Weterings doet zijn samen collega-burgemeesters John Jorritsma (Eindhoven) en Jack...

Meer over

Corona Nieuws

adv.