Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Tilburg

Door Carin van der Meij 25 augustus 2020

Tijd voor een corona-update. In de afgelopen week zijn 3.588 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 425 minder dan vorige week. Van alle nieuwe meldingen komen er 60 uit Tilburg. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De nieuwe cijfers gaan over de periode 19 tot en met 25 augustus.

Meer bezoekers bij teststraten

Afgelopen week was het drukker bij de teststraten van de GGD. Ruim 140.000 Nederlanders lieten zich hier testen. Dat zijn er bijna 38.000 meer dan de week daarvoor. Van alle mensen die zich lieten testen, was 2,5 procent besmet. Een week eerder was dit nog 3,5 procent. Het reproductiegetal ligt nog steeds rond de een. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Coronabesmettingen in Tilburg

Landelijk zijn het aantal coronabesmettingen iets gedaald. Dat geldt niet voor Tilburg. In de periode van 19 augustus tot en met 25 augustus werden er 60 mensen positief getest op het coronavirus. In de periode 12 tot en met 18 augustus ging het nog om 52 Tilburgers. Het aantal geregistreerde besmettingen in Tilburg tot en met 25 augustus staat op 1034 besmettingen. Op 19 augustus is er één Tilburger met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. Er is in de periode 19 tot en met 25 augustus geen enkele Tilburger overleden aan het virus.

Grafiek

Bekijk onderstaande grafiek voor het aantal registreerde besmettingen in Tilburg vanaf 13 maart tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Tilburg zijn (geweest) vanaf 13 maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Tilburgers er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen. Op 8 augustus kwam er iemand in het ziekenhuis te liggen door het coronavirus.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Tilburgers die aan corona overleden zijn.

Lees ook:

Meer of minder meldingen van jeugdoverlast tijdens corona? Dit zijn de cijfers

De jeugd zit niet stil. Dat blijkt uit politiecijfers, die in kaart zijn gebracht door LocalFocus. V...

Nieuwe coronamaatregelen: dit vinden Tilburgers ervan

“Om maar met de deur in huis te vallen: het gaat niet goed met de ontwikkelingen rondom het coronavi...

Landelijk iets minder besmettingen coronavirus: zo zit het in Tilburg

De afgelopen weken zijn er steeds meer Nederlanders positief getest op covid-19. Maar deze week is h...

adv.