Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona in Tilburg: zoveel Tilburgers zijn overleden aan het coronavirus

Door Carin van der Meij 19 april 2020

Het coronavirus verspreidt zich door het land en treft ook Tilburgers. Met alle gevolgen van dien. Het RIVM komt met nieuwe cijfers waarbij het aantal Tilburgers dat is overleden aan het coronavirus in kaart is gebracht.

Het instituut houdt wel een slag om de arm: het RIVM gaat er vanuit dat de cijfers van het aantal patiënten dat is overleden aan het coronavirus in werkelijkheid hoger liggen. Dit komt omdat niet alle Tilburgers die in deze periode zijn overleden, zijn getest op COVID-19. Ook is niet van alle coronapatiënten de woonplaats bekend.

Aantal Tilburgers overleden aan het coronavirus

In onderstaande kaart van LocalFocus zie je het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en hoeveel Tilburgers aan het virus zijn overleden. Goed om te weten: het gaat hier om de coronapatiënten die bij de GGD bekend zijn.

Zo zien we dat sinds de uitbraak tot en met 16 april 518 Tilburgers het coronavirus hebben opgelopen. In totaal zijn er 160 ziekenhuisopnames geweest en 110 zijn aan het virus overleden. Net als het aantal ziekenhuisopnames zijn ook het aantal overleden coronapatiënten in Tilburg het hoogst van heel Nederland.

In kaart

Lees ook:

aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...

adv.