Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huh? Wellicht toch geen anderhalve meter afstand meer in Tilburg…

Door Rowie van der Vliet 30 mei 2020

De maatregel zit ondertussen in ons hoofd gestampt: houd 1,5 meter afstand. Maar dat hoeft binnenkort misschien niet overal meer in Tilburg. Ook niet met meer dan twee personen. Minister Grapperhaus van van Justitie en Veiligheid wil in Tilburg en Rotterdam starten met schermen in de horeca, zo meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

De schermen maken deel uit van een pilot. Het is de bedoeling dat er een (kuch)scherm tussen mensen komt. Zo hoeven ze toch geen 1,5 meter afstand te houden. De schermen zijn ook een manier om de horeca op een verstandige ruimte te geven in de publieke ruimte zonder dat het andere Tilburgers in de weg staat.

Tegemoet komen

“De afgelopen weken heb ik meerdere ondernemers gesproken, die blij zijn dat ze weer gasten mogen ontvangen maar wel worstelen met de indeling van hun restaurants en cafés en terrassen. Daarom willen we ze graag tegemoet komen en starten we deze pilot. Als uit deze indicatieve inventarisatie blijkt dat dit een veilig en werkbaar alternatief is voor de anderhalve meter, dan kunnen horeca-ondernemers meer met de ruimte die ze hebben”, zegt de minister.

Nog voor 1 juli?

Het is de bedoeling dat de pilot ‘ruim’ voor 1 juli is afgelopen. Zo kan er worden gekeken of de schermen overal in Nederland worden toegepast. Echt concreet is het plan nog niet, want horeca in Tilburg hebben juist ingezet op 1,5 meter afstand houden. Onderzoeksbureau TNO kijkt in welke situaties de schermen gebruikt kunnen worden.

Lees ook:

Zoveel Tilburgse terrassen gaan op 1 juni waarschijnlijk weer open

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 1 juni kunnen we eindelijk weer genieten van een hap...
sarban

MAG DAT: straks lekker lang tafelen en borrelen bij een restaurant of kroeg?

Een goed glas wijn, smakelijk eten en fijn gezelschap: het zijn de ingrediënten om lekker lang te ta...

UPDATE: Zo ziet naar een kroeg en het restaurant gaan er straks uit in Tilburg

Kun je niet wachten tot het 1 juni is? Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Tilburgse ho...

adv.