Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bibliotheken in Tilburg weer open: zo gaat het er nu aan toe

Door Rowie van der Vliet 12 mei 2020

Sinds maandag 11 mei zijn niet alleen de kappers, schoonheidsspecialistes en nagelsalons in Tilburg weer open. Ook de bibliotheken in Tilburg kun je weer bezoeken. Dit is alles wat je moet weten.

Het gaat om drie vestigingen van de bibliotheek Midden-Brabant in Tilburg, namelijk:  de LocHal, Wagnerplein en Heyhoef. Bibliotheek ’t Sant aan de Beneluxlaan in Tilburg-West blijft nog eventjes gesloten. “Die gaat zo spoedig mogelijk weer open. We bekijken per vestiging zorgvuldig de (on)mogelijkheden, ook samen met gebouwbeheerders en ‘medebewoners”, aldus directeur-bestuurder Peter Kok.

Dit is er veranderd

De bibliotheken LocHal, Wagnerplein en Heyhoef zijn een stukje verbouwd om alles te laten voldoen aan het landelijke protocol. Zo weet je zeker dat 1,5 meter afstand houden geen probleem is. Er zijn vaste looproutes en er is een maximum aantal bezoekers die tegelijkertijd naar binnen mag. Ook mogen bezoekers niet lang binnen zijn. Zoek alvast de titels die wil lenen en kijk ook even online waar in de bibliotheek ze staan. Leden van de bibliotheek kunnen weer gericht terecht voor het lenen en inleveren van boeken. Let op: er zijn nu aangepaste openingstijden. Overigens zijn ze toiletten en horeca in de bibliotheken gesloten.

Lezen, werken of studeren

De bibliotheken bouwen alles langzaamaan weer op. Dat geldt ook voor de LocHal, een populaire hang- en studieplek. Daarom kun je zowel bij de LocHal, het Wagnerplein of Heyhoef alleen boeken lenen en inleveren. “Het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om in de bibliotheken te lezen, werken of studeren, deel te nemen aan een workshop of vragen te stellen bij een spreekuur”, zegt Peter Kok. Online is er vanuit de bibliotheek genoeg te beleven. Zo kun je leren programmeren en is er een virtuele talkshow.

Deze bibliotheken in omgeving Tilburg zijn (niet) open

Naast de LocHal, het Wagnerplein en Heyhoef zijn ook de vestigingen in Udenhout, Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Goirle en Oisterwijk weer open. De bibliotheek in Hilvarenbeek blijft nog even een ophaalservice, want in dat gebouw worden patiënten van het coronavirus opgevangen. De bieb in Berkel-Enschot is net als die in ’t Sant nog eventjes gesloten.

Lees ook:

zwembaden Tilburg

Zwembaden in Tilburg straks weer open: dit moet je weten

In Nederland mogen de zwembaden sinds 11 mei weer open zijn. In onze stad nemen ze iets langer de ti...
winkels Heuvelstraat

Zo check je thuis hoe druk het is in de Tilburgse binnenstad

Stel: je hebt iets nodig van een winkel die in het centrum zit. Toch twijfel je om te gaan, want het...

Bij deze winkels in Tilburg kun je mondkapjes kopen

Het openbaar vervoer in Tilburg gaat vanaf 1 juni weer volgens de normale dienstregeling rijden: maa...

Meer over

Corona

adv.