Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel coronabesmettingen zijn er in Tilburg gevonden in de laatste twee weken

Door Carin van der Meij 28 juli 2020

Het aantal coronabesmettingen in Tilburg is de afgelopen twee weken – tijdens de kermis – licht afgenomen. Dat blijkt uit de corona-update van het RIVM. 

In totaal zijn in de periode van 15 tot en met 28 juli 20 Tilburgers positief getest op het coronavirus. Per 100.000 bewoners zijn dat 9,1 besmettingen. Het zijn er 5 minder dan een week geleden.

Besmettingen tijdens Tilburgse Kermis

De 20 coronabesmettingen werden gevonden vlak voor, tijdens of na de Tilburgse Kermis. De incubatietijd bij het coronavirus is volgens het RIVM meestal 5 tot 6 dagen. Dat kan ook al na 2 of 12 dagen zijn, maar nooit langer dan 14 dagen. Over een tijdje weten we dus pas echt wat het effect van de kermis is op het aantal coronabesmettingen in Tilburg. De eerste cijfers laten in ieder geval een afname zien in het aantal besmettingen, terwijl er in heel Nederland juist een toename is.

Coronabesmettingen in Brabant

Is het aantal besmettingen veel of juist weinig in vergelijking met de regio? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Als we op de kaart kijken, zien we dat het in Breda echt niet goed gaat. Daar werden de afgelopen twee weken 79 mensen positief getest op het coronavirus. Per 100.000 inwoners zijn dat 42,9 besmettingen. Mogelijk heeft dat te maken met een toename in het aantal personen dat is getest. In Breda werden in twee weken tijd de meeste coronapatiënten van Brabant gevonden. In de gemeente Hillegom werden er per 100.000 inwoners de meeste besmettingen gevonden van heel Nederland, namelijk 166,6.

Tekst loopt door onder kaart 

Hoe gaat het in Nederland

Wat is de landelijke status? Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat het aantal Nederlanders dat positief getest is verder toeneemt. Afgelopen week – 22 tot en met 28 juli – zijn er 1.329 nieuwe besmettingen bijgekomen, dat zijn er 342 meer dan vorige week.

Lees ook:

Geen auto coronateststraat

Coronateststraat in Tilburg: dit moet je doen als je geen auto hebt

De coronateststraat in Tilburg is inmiddels alweer bijna een maand open. Iedere Tilburger die zich w...

Burgemeester Theo Weterings: ‘Spreek mensen aan die zich niet aan coronaregels houden’

Burgemeester Theo Weterings doet zijn samen collega-burgemeesters John Jorritsma (Eindhoven) en Jack...
Terras Tilburg coronaboete

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje...

Meer over

Corona Nieuws

adv.