Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aan de slag! Deze Tilburgse organisaties kunnen jouw hulp nu hard gebruiken

Door Rowie van der Vliet 30 maart 2020

Door de coronamaatregelen kunnen sommige mensen tijdelijk niet werken, bijvoorbeeld omdat het bedrijf waar ze werken is gesloten. Wil je jouw tijd graag nuttig besteden? Dat komt mooi uit, want verschillende Tilburgse organisaties kunnen jouw hulp gebruiken. Wij zetten er meerdere op een rij.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis krijgt heel veel hulp. Dat is natuurlijk heel erg fijn. Wil je ook graag iets bijdragen? Het ziekenhuis zoekt nog gediplomeerde en BIG geregisteerde verpleegkundigen die minimaal 12 uur per week beschikbaar zijn. Ook geregistreerde artsen die twaalf uur in de week kunnen werken mogen reageren via [email protected].

De Voedselbank

Even leek het erop dat de Voedselbank in Tilburg moest sluiten! Er waren namelijk veel vrijwilligers uitgevallen door de coronacrisis, zo meldt Brabants Dagblad. Gelukkig helpen al veel stadsgenoten een handje mee en kan de uitlevering van de pakketten toch doorgaan. Je kunt de Voedselbank ook helpen door hier te doneren. Landelijk is er namelijk flink wat geld nodig om de toenemende vraag aan voedselpakketten te voorzien. Je kunt ook onder andere Brabantse Maatjes een berichtje sturen als je zelf eten wil doneren voor de Voedselbank.

Serve the City

Ben jij een student in Tilburg die geen ziekteverschijnselen heeft? Dan kan Serve the City jou goed gebruiken! Deze toppers zetten zich onder andere in voor de Voedselbank en brengen gratis soep rond voor mensen die tot laat werken of de deur niet uit kunnen. Aanmelden doe je via dit formulier.

ONS Soepje

Over die gratis soep gesproken… je hoeft geen student te zijn om een handje te helpen. Wie bijdraagt, zal soep rondbrengen in de stad. Mail even naar [email protected] of pak de telefoon en bel naar 013-549 86 46. Als je belt kom je uit bij het adviespunt van ContourdeTwern. Zij zijn er om jouw vragen te beantwoorden.

Mondkapjes maken

Kan jij wel overweg met een naaimachine? Kijk dan eens of je nog restjes stof hebt liggen. Misschien kun je daar wel mondkapjes van maken! Deze zijn niet bedoeld voor de zorg, maar wel voor mensen die er nu eentje kunnen gebruiken. Facebookgroep Mondkapjes Maken Noord-Brabant kan jouw hulp goed gebruiken.

Zijn er nog meer organisaties in Tilburg die hulp kunnen gebruiken? Tip ons via [email protected] en we vullen deze lijst aan.

Lees ook:

Máxima

Ook Máxima steunt Tilburg: ‘We zijn jullie dankbaar voor alles’

De koninklijke familie leeft met Tilburg mee. Nadat onze koning dinsdag langskwam om met hulpverlene...

Deze grafiek laat zien hoeveel besmettingen van het coronavirus er in Tilburg zijn

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus? In deze handige gr...

De burgemeester heeft een boodschap voor alle Tilburgers: ‘Wij laten ons niet kisten’

Het coronavirus houdt Tilburg nu ongeveer een maand in zijn greep. Burgemeester Theo Weterings spree...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.