Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bryan en Kim halen eten op voor de Voedselbank: ‘Iedereen in Tilburg kan meehelpen’

Door Rowie van der Vliet 3 april 2020

Bryan Vreijsen en Kim Mathura zijn in andere tijden druk bezig om Brabantse jongeren te verbinden via hun Facebookgroep Brabant Maatjes. Nu gooien ze het over een andere boeg: ze komen bij Tilburgers thuis om spullen op te halen voor de Voedselbank.

“Het begint een beetje vol te raken bij Kim thuis”, zegt Bryan lachend aan de telefoon. “We hebben in 1,5 week al zo’n vijftien tassen vol boodschappen opgehaald. Die brengen we zo snel mogelijk naar de Voedselbank. We ontvangen graag houdbare producten die Tilburgers over hebben, zoals wc-papier of groente in blik.”

Niet maanden stilzitten

Met Brabant Maatjes organiseren Bryan en Kim activiteiten voor jongeren die zich eenzaam voelen. Dat doen de Tilburgers vooral in hun eigen stad. “Nu kunnen we natuurlijk niks organiseren. Wij zitten ook veel thuis. Maar we wilden niet maanden stilzitten. Toen dacht Kim: kunnen we niet iets terugdoen voor een ander met Brabant Maatjes? We zagen in de media dat de Voedselbank veel tekort aan producten heeft, dus wij springen graag bij.”

Voor de Voedselbank

Wij zijn ontzettend blij met wat er binnen komt voor de voedselbank! 🙏❤️ Stuur een PB als je ook nog eten en drinken wilt doneren. In deze tijd moeten we extra lief zijn voor elkaar 🙏✨

Posted by Brabant Maatjes on Friday, 27 March 2020

Iedereen in Tilburg kan zo helpen

Naast hun parttimebaan springen Bryan en Kim dus op de fiets om houdbare producten bij anderen op te halen. “Mensen kunnen via onze Facebookpagina een bericht sturen. Dan spreken we een tijd af waarop zij een tas voor de deur kunnen hangen. Zo hoeven ze de deur niet open te maken. We merken dat mensen graag willen helpen maar soms ook niet weten hoe. Op deze manier kan iedereen in Tilburg meehelpen. Of je nu oud of jong bent. We hopen ook dat andere steden het oppakken en mensen daar ook houdbare producten gaan verzamelen en ophalen.”

Eenzaam in Tilburg

Bryan startte de Facebookgroep Brabant Maatjes ooit omdat hij zich zelf eenzaam voelde in Tilburg. Hij had niemand om mee af te spreken en zat urenlang thuis te gamen. De deur uitgaan om iets leuks te doen was er voor hem toen ook niet bij. Totdat hij een oproep op Twitter plaatste en zo talloze mensen leerden kennen. “Ik ben er trots op dat de groep nu alweer een half jaar bestaat.”

Goed gevoel

Brabantse Maatjes, met Bryan en Kim aan het stuur, vraagt aandacht voor eenzaamheid onder jongeren. Dat zet te denken, hoe gaat het nu met Bryan zelf in de crisis? “Ik merk dat de eenzaamheid persoonlijk wel toeslaat. Alleen is het nu het verschil dat ik een netwerk heb. Ik blijf in contact met mensen via Skype of door met mensen spelletjes te spelen. Dat scheelt een hoop. En ik werk nog 30 uur in de week parttime bij de Albert Heijn. Dat is best vermoeiend af en toe. Zeker met dat hamsteren van laatst. Maar daarom voelt het extra goed om de Voedselbank te helpen. Het geeft mij en een ander een goed gevoel.”

Wil jij Bryan en Kim helpen met het ophalen en bezorgen van de boodschappen? Daar zijn ze heel erg blij mee. Vooral als je een auto hebt! Stuur even een bericht naar Brabantse Maatjes op Facebook.

Lees ook:

Soep tilburg

Linda brengt gratis soep langs bij Tilburgers: ‘Mensen zijn blij dat ze weer een praatje kunnen maken’

Goh, we maken tóch soep, kan ik die niet naar een paar Tilburgers brengen, dacht raadslid Linda Oerl...

Kelly (27) zette kaartenactie op voor eenzame ouderen: ‘Ik krijg elke dag berichtjes’

Kelly van den Bosch (27) wilde iets doen om alle ouderen in verzorgingstehuizen een hart onder de ri...
Máxima

Ook Máxima steunt Tilburg: ‘We zijn jullie dankbaar voor alles’

De koninklijke familie leeft met Tilburg mee. Nadat onze koning dinsdag langskwam om met hulpverlene...

adv.