Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Behandelkosten tussen ziekenhuizen lopen flink uiteen: zo zit het in Tilburg

Aangeboden door Independer 23 december 2019

Wanneer je een auto gaat kopen, ga je hoogstwaarschijnlijk langs verschillende autodealers in Tilburg om de prijs te vergelijken. Nog even online een rondje oriënteren en je bent klaar om de juiste keuze te maken. Als je voor een behandeling naar het ziekenhuis moet, ben je misschien niet zo bezig met de kosten. Terwijl dat wel de moeite waard kan zijn: de behandelkosten in ziekenhuizen lopen behoorlijk uiteen.

Hoe dat kan? Dit komt door de onderhandelingen die verzekeraars en ziekenhuizen met elkaar voeren. Hierdoor verschilt de prijs voor behandelingen per verzekeraar, maar dus ook per ziekenhuis.

Veelvoorkomende behandelingen geanalyseerd

Independer heeft de prijzen van drie veelvoorkomende behandelingen geanalyseerd:

  • Het plaatsen van een spiraal
  • Het laten verwijderen van een talgklier
  • Het laten behandelen van een spatader

De vier grootste verzekeraars zijn in de analyse meegenomen: CZ, VGZ, Achmea en Menzis.

Kosten in Tilburg

Het plaatsen van spiraal

Woon je in Tilburg en wil je een spiraal laten plaatsen? Als CZ-verzekerde ben je dan in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis €442,62 kwijt. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch ben je goedkoper uit: daar betaal je als CZ-verzekerde €321,30.

Bron: Independer

Behandeling talgklier

Nog een voorbeeld: als je je talgklier laat verwijderen in Tilburg en je bent verzekerd bij Menzis, dan betaal je €385,36 in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis betaal je voor de behandeling als Menzis-verzekerde €390,33. Het verschilt dus per behandeling, per ziekenhuis én per verzekeringsmaatschappij wat de kosten zijn.

Bron: Independer

Behandeling spatader

Ook in het behandelen van spataderen zit verschil. In de meeste ziekenhuizen zijn de kosten hoger dan het maximale eigen risico (€885,-). Dit geldt ook in de ziekenhuizen in Tilburg. Het is dus raadzaam om even rond te kijken bij verschillende ziekenhuizen in jouw buurt.

Behandelkosten ziekenhuizen verschillen

In Tilburg vallen de verschillen nog wel mee, maar volgens Independer is dat lang niet overal zo. In sommige steden kunnen de prijzen voor dezelfde behandeling 300 tot 1400 euro uiteen lopen. Ka-ching!

Wanneer is het kostenverschil nadelig?

Uiteraard is het pas nadelig als de behandelkosten minder zijn dan je eigen risico. Het (verplicht) eigen risico betaal je altijd eerst zelf. Heb je je eigen risico verhoogd? Dan kun je dit nog meer voelen in je portemonnee.

Weet je al dat volgend jaar een ingreep op de planning staat en heb je nog geen nieuwe zorgverzekering? Dan is het verstandig om hier nog even in te duiken. Je kan nog tot en met 31 december je zorgverzekering vergelijken en afsluiten.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Independer. Meer over Independer ontdekken?

Independer zakelijke dienstverleners

Celebeslaan 2, Hilversum

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

Lees ook:

ETZ Elisabeth

Ka-ching of meevaller? Dit zijn de parkeerkosten bij de ziekenhuizen in Tilburg

Ga je op bezoek bij je zieke oma of voor het eerst je pasgeboren neefje bewonderen, moet je nog diep...
ETZ Elisabeth

De Ziekenhuis Top 100 is bekend: zo scoort het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Hoe goed worden we eigenlijk verzorgd in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis? Het AD zocht het uit m...

adv.