Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle vrouwen opgelet: Feniks gaat weer open en dit is er te doen

Ken jij Feniks al? De Tilburgse stichting op het NS-plein is met 45 jaar het langst bestaande emancipatiecentrum van Nederland en helpt al sinds jaar en dag vrouwen die daar behoefte aan hebben. Maar ook zij kregen te maken met de coronacrisis…

Gelukkig is er goed nieuws: op 1 juni starten weer verschillende activiteiten bij Feniks. Je kunt er terecht voor advies en persoonlijke dienstverlening. “Er wordt gestart in kleine groepjes waarbij de coronamaatregelen vanzelfsprekend in acht worden genomen”, legt Kristel van Feniks uit.

Spreekuur

Nieuw is het gratis inloopspreekuur iedere dinsdag van 12.00 tot 14.00 uur vanaf 26 mei. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om zelf een uitkering aan te vragen of huurtoeslag te regelen? Begrijp je je brieven niet zo goed? Heb je last van eenzaamheid of depressie? Zet dan vooral de stap naar Feniks zegt Kristel: “Tijdens het spreekuur vind je een luisterend oor en een beroepskracht die met je meedenkt. Je wordt geholpen met advies, praktische hulp en als dat nodig is vindt ondersteuning plaats naar andere organisaties zoals bijvoorbeeld ‘Veilig Thuis’. We verheugen ons erop de mensen weer te zien en te ontmoeten.”

Ook mannen

“Bij de activiteit  ‘Koffietijd!’ kun je nieuwe mensen ontmoeten in een gezellige huiselijke sfeer. Als je moeite hebt met contact maken, is er ‘Van Vreemd naar Vriendschap’. We zijn ook actief met het project ‘Mans Genoeg’dat zich richt op mannenemancipatie. Daar staat alles over op de website“, vertelt ze. Voor vrouwen zijn er EVA-taalgroepen en is één-op-één taalles mogelijk. Speciaal voor vrouwen met een migratieachtergrond organiseert Feniks (mogelijk in samenwerking met het Rode Kruis) binnenkort enkele bijeenkomsten met voorlichting over coronamaatregelen. De informatie wordt dan in veel talen vertaald.

‘Er is ook een project voor mannen dat zich richt op mannenemancipatie’

Opkomen voor jezelf

“In deze tijd is het misschien extra moeilijk om op te komen voor jezelf. Hoe ga je doen wat je wilt en durf je te zeggen wat je denkt? Daarvoor hebben we de training ‘Opkomen voor Jezelf’. Of misschien heb je moeite de eindjes aan elkaar te knopen en vraag je je af hoe je met minder budget toch een leuk leven kan leiden? Dat leer je bij ‘Lift je Leven'”, somt Kristel de verschillende cursussen en trainingen op.

Coronaproof

Ook de cursus ‘Op volle kracht vooruit!’ is een bijzondere. Die is speciaal voor vrouwen met óf zonder uitkering die op zoek zijn naar scholing en (vrijwilligers)werk en daarbij hulp kunnen gebruiken. “Mensen ontdekken daardoor hun eigen kracht, wensen en mogelijkheden”, legt Kristel uit. “Bij Feniks is voor ieder wat wils en ben je altijd van harte welkom. Omdat de organisatie zorg draagt voor ieders gezondheid en veiligheid is het gebouw vanzelfsprekend coronaproof gemaakt.”

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor alle voorzorgsmaatregelen en het actuele aanbod op de website.

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Feniks Emancipatie Expertise Centrum Tilburg. Meer over Stichting Feniks Emancipatie Expertise Centrum Tilburg ontdekken?

Stichting Feniks Emancipatie Expertise Centrum Tilburg

dienstverlening

Gesloten09:00 - 17:00

NS Plein 17, Tilburg

Bekijk meer:dienstverlening

adv.