Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zou je wel denken: deze BN’ers komen net niet uit Tilburg

Door Thijs Dingemans 19 oktober 2020

Je wist vast wel dat deze BN’ers uit Tilburg komen. Bij een hoop andere bekende koppen zou je dat ook verwachten. Ze wonen al jaren in onze stad, worden veel gezien en promoten Tilburg. Helaas, pindakaas: deze BN’ers komen toch echt ergens anders vandaan. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Arijan van Bavel (Adje)

Arijan van Bavel voor de bus van zijn Tourtje Tilburg
Foto: indebuurt

Adje kennen we natuurlijk allemaal – hij was jaren op tv te zien in de populaire show van Paul de Leeuw. Daarnaast werkte hij ook als acteur in de Efteling. Tegenwoordig woont Arijan van Bavel in Winterswijk, waar zijn man burgemeester is. Maar de liefde voor Tilburg – de stad waar hij jaren woonde – is nog altijd groot. Daarom is Adje begonnen met Tourtje Tilburg. Wij reden mee en vroegen Arijan naar z’n favoriete Tilburgse plekjes. Hoewel hij zich echte Tilburger voelt, is dit niet de stad waar hij opgroeide. Arijan is geboren in Breda en opgegroeid in Molenschot. 

Leo Alkemade

Leo Alkemade
Foto: ANP

“Leo Alkemade is een echte Tilburger.” Klopt zeker! Hij woont er, is er opgegroeid, is diehard Willem II-fan en kan toch wel gezien worden als ambassadeur van Tilburg. Maar de acteur is er nét niet geboren: op 6 augustus 1980 zag Leo het levenslicht in Loon op Zand.

Guus Meeuwis

guus meeuwis
Foto: ANP

Nog zo’n bekende kop van wie je zou denken dat-ie uit Tilburg komt. Guus Meeuwis woont nog altijd in Tilburg, maar dat is niet de plek waar hij geboren is. Nee, Guus komt uit het Brabantse Mariahout.

Henny Vrienten

Henny Vrienten
Foto: ANP

Nee, ook Henny Vrienten is geen Tilburger. De zanger, die bekend werd met de band Doe Maar, groeide wel op in onze stad. Toch zag hij op 27 juli 1948 het levenslicht in Hilvarenbeek.

Corry Konings

corry konings
Foto: ANP

Wie kent Corry Konings niet? Inderdaad, de volkszangeres woont alweer een tijdje aan de Bosscheweg in Berkel-Enschot. Daar woont ze inmiddels zo’n 7 jaar, nadat ze in 2010 na 2 jaar terugkeerde uit het Spaanse Benalmádena. Ze treedt vaak op bij Tilburgse evenementen, maar komt toch echt uit Breda.

Ireen Wüst

ireen wüst
Foto: ANP

Met een eigen hal in een stad zou je denken dat iemand er ook geboren is. Maar niets is minder waar: Ireen Wüst heeft dan wel haar eigen ijsbaan in Stappegoor, ze is toch echt bij de buren in Goirle geboren.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.