Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor op je bucketlist: 7 x dit moet je in Brabant hebben gedaan

Door Noah Godefroy 18 juni 2020

Toerist of niet: sommige dingen moet je gewoon gedaan hebben in Brabant. Niet alleen omdat ze typisch Brabants zijn, maar ook omdat het gewoon heel leuk is om te doen. Let’s get started! Hoeveel activiteiten kun jij al van je bucketlist afvinken?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Vaar een rondje over de Bredase singels

breda grote kerk singels kma
Foto: indebuurt Breda

Breng je een bezoek aan Breda en laat de zon zich die dag zien? Lucky you! Iets dat dan niet mag ontbreken, is een vaartocht over de singels. Huur een bootje, neem zelf wat typisch Bredase biertjes mee en je dag kan niet meer stuk! Een sloep huren kan onder andere bij Bootje Varen Breda en BeleefBreda.

Beklim de toren van de Sint-Jan

Foto: indebuurt Den Bosch

Hét aangezicht van Den Bosch is natuurlijk de Sint-Jan. Die kun je ‘gewoon’ bezoeken, maar de toren in klimmen is ook mogelijk. In totaal kun je tot 43 meter hoogte komen. De toren zelf is wel nog een stuk hoger, maar de spits (van ongeveer dertig meter) is niet toegankelijk. Om die klim te doen, moet je overigens wel een goede conditie hebben. Je gaat namelijk maar liefst 218 treden op.

Schrobbelèr rondleiding

Foto: Schrobbelèr.

Tilburg is Schrobbelèr en Schrobbelèr is Tilburg. Wat is toffer dan een rondleiding door de distilleerderij van het heerlijke kruidenbitter? Niet veel, zo blijkt. De ANWB riep de tour eerder dit jaar namelijk uit tot leukste uitje van Brabant. In de weekenden kun je aansluiten bij vaste rondleidingen, doordeweeks kun je je met een grote groep aanmelden.

Bezoek het oudste stadspaleis van Nederland

Foto: Jurgen Kwishout

Ben je in Bergen op Zoom, dan kan een bezoek aan het stadspaleis het Markiezenhof natuurlijk niet ontbreken. Het oudste stadspaleis van Nederland welteverstaan! Hier bezoek je verschillende indrukwekkende tentoonstellingen en ook bij de prachtige kamers kun je makkelijk wegdromen. Let op: in verband met de coronamaatregelen is reserveren verplicht! 

Drink een biertje van Eindhovense bodem

Rob Bours van Stadsbrouwerij Eindhoven die een biertje tapt. Foto: indebuurt Eindhoven

Een bezoek aan Eindhoven is niet compleet zonder een Eindhovens biertje geproefd te hebben. Er wordt genoeg bier van eigen bodem gebrouwen door onder andere brouwerijen Van Moll, Het Veem of OLDSKOOL Brewery. Sla ook zeker niet een bezoekje aan Stadsbrouwerij Eindhoven over. De brouwerij won dit jaar de titel ‘Beste bier van Nederland’ met hun 150 Watt bier, een quadruppel van 10%. Dat wordt snel een bierproeverij inplannen dus!

Dwaal door de krochten van het Helmondse kasteel

Foto: indebuurt Helmond

Het kasteel in Helmond, de grootste waterburcht van Nederland, bestaat al zo’n zevenhonderd jaar! Ontdek de bijzondere geschiedenis door zelf door het kasteel te dwalen en maak een tocht over de krakende vloeren van de zolder, waar je luistert naar een spannend verhaal over een grote brand in 1549. Je koopt je ticket online en geeft daarbij aan wanneer je wilt langskomen. De zoldertour kun je doen op zaterdag en zondag. Vanaf Station Helmond wandel je in een paar minuten naar het kasteel.

Ga winkelen in smalle straatjes

Foto: indebuurt Den Bosch

Grote winkelketens vind je overal, maar Den Bosch kenmerkt zich door de kleine boetiekjes in de smalle straatjes. Achter de toonbank staat vaak ‘een echte Bosschenaar’ van wie alle roots in deze stad liggen. Tip: bezoek de Snellestraat, Kolperstraat, Ridderstraat en ga vervolgens door naar de Verwersstraat. De laatstgenoemde kun je vergelijken met de Bossche variant op de P.C. Hooftstraat.

Lees ook:

CVT

50% korting op alles bij CVT: ‘Nu wél onder de internetprijzen!’

Het was voor veel Tilburgers even slikken toen ze lazen dat de laatste échte doe-het-zelfzaak in de ...
Wijn & Spijs

7 x deze Tilburgse huizen kosten meer dan €1.500.000,- en staan te koop

Droomland, droomland, o ik verlang zo naar droomland...  Paul de Leeuw en André Hazes bezongen het o...
Weterings Kenny B

Burgemeester Weterings en Kenny B reiken megacheque uit: ‘Alleen maar love!’

Wat een toppers! Burgerinitiatief WeCareNL regelde een cheque ter waarde van €22.700,- en onze burge...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.