Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo zag de Hasseltstraat er vroeger uit

Door Rowie van der Vliet 17 september 2017

Eerder lieten we al zien hoe de Heuvel en de Vijfsprong in al die jaren is veranderd. Een lezer was eigenlijk wel benieuwd hoe de Hasseltstraat er vroeger bij lag. Nou, hier komt-ie!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Bruid en bruidegom van de buurtjes

Foto: Regionaal Archief Tilburg

Wist je dat als je vroeger ging trouwen, heel de buurt een actie opzette? Hier zien we buurtbewoners in 1904 die supergezellig een prachtige bruidspoort maakten voor een kersvers getrouwd stel. Hoe gaaf! Kan iemand dit ook even fixen als iemand van de indebuurt-redactie gaat trouwen?

Hasseltkerk

Foto: Collectie Regionaal Archief Tilburg

Als er een gebouw is in de Hasseltstraat wat meerdere transformaties heeft doorgestaan dan is het wel de kerk. In 1903 werd het echt nog gebruikt om het woord van God te verkondigen. In 1998 was dat einde verhaal, want werd dit het thuis van een kunstenaarscollectief. Klinkt hartstikke gaaf, maar het was helaas nodig om het pand te renoveren omdat de kunstenaars de meubels hadden verwaarloosd. In 2003 ging het helemaal niet goed met het gebouw, want toen was er een grote brand. Echt, dit is materiaal voor een dramaserie.

 Dorpsstraat?

Foto: Collectie Regionaal Archief Tilburg

Degene die deze ansichtkaart verstuurde was het niet helemaal eens met de tekst. Dorpsstraat? We hebben het hier gewoon over de Hasseltstraat. In 1927 welteverstaan.

Rotonde komt eraan

Collectie Regionaal Archief Tilburg
Foto: Collectie Regionaal Archief Tilburg

Nostalgische gevoelens laaien vast op bij veel Tilburgers bij het zien van deze foto. Zoals de Hasseltstraat er hier uitzag, zo kennen we hem nu niet meer terug. Dit gedeelte moest namelijk plaatsmaken voor een rotonde. Heel veel bewoners konden gedag zeggen tegen hun huis.

Dit is ‘m dan

Collectie Regionaal Archief Tilburg
Foto: Collectie Regionaal Archief Tilburg

Jaja, dit is ‘m dan: de rotonde. De huizen rechts zijn degene die nog over zijn gebleven in dit gedeelte van de Hasseltstraat. Deze foto is genomen in 1969.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Tilburg

adv.