Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vroeger: toen we nog konden tanken bij de Shell aan het Korvelplein

Door Thijs Dingemans 7 januari 2018

Elke zondag duiken we de Tilburgse geschiedenisboeken in. Vandaag staan we stil bij het tankstation aan het Korvelplein. Wie kan zich de Shell nog herinneren?

Hoe zou het zijn als er nu nog een benzinepomp midden op het Korvelplein stond? Dat kunnen we ons bijna niet meer voorstellen. Tot de jaren tachtig stond het tankstation van Shell prominent op één van de belangrijkste Tilburgse wegen. Het Korvelplein lag vroeger aan de doorgaande weg van Breda naar Den Bosch (later verplaatst naar Ringbaan-Zuid en in 1971 naar A58). Veel auto’s maakten hier een stop om voor vijf gulden te tanken.

Taxicentrale

Links op de foto zien we overigens de ingang naar de Calandhof (het oude fabrieksterrein van Dooren en Dams). Tegenwoordig zit hier de Poolse bar Zap u Hanki; op deze foto was het de inrit naar de Tilburgse taxicentrale.

Toen in Tilburg

Elke week gaan we terug in de tijd. We duiken de Tilburgse geschiedenisboeken in en delen mooie herinneringen. Zo deelden we al hoe de Heuvel er 100 jaar geleden uitzag, hoe het centraal station is veranderd en we hebben unieke luchtfoto’s van Tilburg uit 1920-1940.

 

Meer over

Toen in Tilburg

adv.